Komentara: 14
Pregleda: 6294

Prepodne "Sinofarm", popodne "Sputnjik V" - revakcinacija "Fajzerom" od sutra

17.02.2021. u 16:28h
Izvor: TV Subotica
Prepodne "Sinofarm", popodne "Sputnjik V" - revakcinacija "Fajzerom" od sutra

Na punktu Nova opština imunizacija se trenutno odvija na dva fronta, revakcinacija "Sinofarm" vakcinom prepodne, dok popodne građani dolaze po prvu dozu ruske vakcine. U naš grad je za potrebe masovne vakcinacije stiglo 900 doza vakcine "Sputnjik V", koju je do sada primilo 315 građana.

- Nastavlja se revakcinacija u prepodnevnim satima, od 8 do 15 časova "Sinofarm" vakcinom, a popodne dajemo prvu dozu vakcine "Sputnjik V". Na programu je da se ukupno 600 ljudi vakciniše i revakciniše ruskom vakcinom - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Prepodne "Sinofarm", popodne "Sputnjik V" - revakcinacija "Fajzerom" od sutraKako iz Doma zdravlja poručuju, jutros je stigao i kontigent "Fajzer-Biontek" vakcine, koji je namenjen prvestveno za revakcinaciju.

- Revakcinacija "Fajzer-Biontek" vakcinom dolazi na red sutra i prekosutra, pa sve do nedelje. Tu će biti nekoliko, još 100 do 200 ljudi, da se vakciniše prvom dozom ove vakcine iz državne uprave, školstva - dodaje Beoković.

Prvu dozu neke od tri trenutno dostupne vakcine primilo je oko 12.000 Subotičana, od kojih je 4.560 dobilo i revakcinu.

- Naša ustanova tokom vikenda i državnog praznika nije prestala sa imunizacijom sugrađana. Naprotiv, bili smo veoma vredni, tako da smo 2.600 naših sugrađana revakcinisali kineskom vakcinom - poručuje Beoković.

Prepodne "Sinofarm", popodne "Sputnjik V" - revakcinacija "Fajzerom" od sutraIako je ambulanta u Kumičićevoj ulici tokom vikenda zbog velikog broja građana koji su pozvani na revakcinu služila kao dodatni punkt, sada za tim nema potrebe, ali će se ponovo otvoriti čim bude zatrebalo rasterećenje centralnog u Novoj opštini, dodaje sagovornica.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6294
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.