Komentara: 7
Pregleda: 5529

Preminuo Bela Mesaroš, stonoteniski igrač i trener

07.04.2022. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
Preminuo Bela Mesaroš, stonoteniski igrač i trener

U Subotici je, u 70. godini života, juče, preminuo legendarni igrač i trener Stonoteniskog kluba „Spartak“, Bela Mesaroš. “Spartakovac” od početka, bavio se stonim tenisom ceo život. Igrao je i u drugim klubovima, a posle završetka igračke karijere je radio kao trener u “Spartaku”.

Za vreme svoje bogate igračke karijere uspešno je nastupao i za stonotenisku reprezentaciju Jugoslavije, a od 1982. do 1989. godine bio je najbolji defanzivac u Evropi. Pored titule pojedinačnog prvaka Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije u dublu, u dresu „Spartaka“ dva puta se našao na pobedničkom tronu i na Evropskom šampionatu, a 1982. godine na prvenstvu Starog kontinenta u Budimpešti pripala mu je bronza. Na svetskom šampionatu u studentskom takmičenju izborio se za tri srebrne medalje, od kojih su dve bile u ekipnom, a jedna u pojedinačnom plasmanu, dok je na Balkanijadi osvojio sedam zlatnih odličja, pet u ekipnoj, a dve u individualnoj konkurenciji. Nosilac je i nacionalnog priznanja.

Sahrana Bele Mesaroša obaviće se u petak, 8. aprila, na Kerskom groblju, u 14,30 časova, prethodno, istog dana od 12 časova, biće održana komemoracija na Otvorenom univerzitetu (svečana sala).

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 5529
Povezane teme

in memoriam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.