• Pregleda: 3646

Premijera u subotičkom pozorištu

Premijera u subotičkom pozorištu
Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta, za petak, 6. april priprema novu premijeru. Reč je o predstavi „Zapisi“, rađenoj po motivima priče „Zapis o darovima moje rođake Marije“ i drugim pripovetkama Momčila Nastasijevića, čija dela se veoma retko izvode u pozorištu. Režiju, scenski prostor i svetlo potpisuje Nikola Zavišić, a adaptaciju teksta i dramatizaciju je uradila Olivera Đorđević, koja je istakla da je reč o lepoj, nežnoj i toploj priči, prepunoj emocija. U predstavi igraju: Marko Makivić, Jelena Ćuruvija Đurica, Suzana Vuković, Srđan Sekulić, Jelena Mihajlović, Vesna Kljajić-Ristović, Zoran Bučevac, Milan Vejnović, Branko Lukač i Luka Mihovilović. Muzika je poverena grupi Jenđe, a koreografija je poverena Damiru Todoroviću. Premijera „Zapisa“ je u petak na sceni Jadran Narodnog pozorišta u 19,30 časova. Radi se o trećoj premijeri drame na srpskom jeziku, u ovoj sezoni.
Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
stojan Odgovori
Jedno pitanje za odgovorne u Subotickom narodnom pozoristu, gde vam je zadnjih godina definitivno najbolji glumac Milos Stankovic, zasto je tako slabo zastupljen?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.