• Pregleda: 1196

Premijera predstave "Izvini mama" u četvrtak u Dečjem pozorištu

Na sceni Dečjeg pozorišta Subotica, u četvrtak, 15. novembra, premijerno će se izvesti predstava "Izvini mama" u režiji i dramatizaciji Todora Valova, s početkom u 18 časova. Predstava je inspirisana ruskom bajkom "Neću da se izvinim" Sofije Prokofjeve, a izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.
Premijera predstave "Izvini mama" u četvrtak u Dečjem pozorištu

Predstava "Izvini mama", po bajci ruske spisateljice i dramaturškinje Sofije Prokofjeve, govori o tome koliko je teško ponekad izboriti se sa sobom i reći "izvini". Prema rečima reditelja, ovo je savremena bajka o uvredi, razočaranju i potrebi svakog deteta, ali i čoveka za iskrenom ljubavlju.

- Ovo je bajka o tome kako mašta i emocionalno uzbuđenje jednog deteta neprimetno briše granice između realnosti i fantazije. Na prvi pogled sve izgleda jednostavno i uobičajeno. Jedan dečak po imenu Vasja, biva grub prema svojoj majci, jer ona nema dovoljno novaca da mu kupi drvenog konjića. Uprkos svemu, Vasja ne želi da se izvini zbog svog neprimernog ponašanja. Čak, tako srdit, rešava da ode od kuće i pronađe sebi drugu majku, bolju od sopstvene. Ova bajka nas podseća da ne zaboravimo da svaki konflikt u sadašnjosti nestaje zbog nerazrešenih problema u prošlosti. Osim filozofskog aspekta, predstava "Izvini mama" je dirljiva istina o tome kako svako od nas na ovom svetu ima jednu nezamenljivu majku i da je samo ona, u svoj svojoj posebnosti, najbolja za nas - reč je reditelja Todora Valova.

Scenografiju, lutke i kostim dizajnirala je Natalija Gočeva, za scenski pokret bio je zadužen Igor Greksa, muzičku obradu uradio je Plamen Mirčev-Mirona, a asistencija režije pripala je Vesni Borocki.

U predstavi igraju Viktorija Palfi, Danka Balać, Olivera Begović, Vereš Imelda, Gal Elvira, Greguš Zalan i Kočiš Endre.

Karte za premijeru predstave možete rezervisati putem telefona 063/10 777 43, 024/555 715 ili lično u Dečjem pozorištu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.