Komentara: 0
Pregleda: 5001

Premijera predstave "Glasine" Nila Sajmona

14.10.2009. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
Premijera predstave "Glasine" Nila Sajmona

Ansambl drame na srpskom jeziku u petak će izvesti prvu premijeru u sezoni 2009/2010., a 495.premijeru u istoriji Narodnog pozorišta. Radi se o predstavi rađenoj po tekstu Nila Sajmona “Glasine” u režiji Olivere Đorđević. Scenografkinja je Marija Kalabić, kostmografkinja Milica Grbić-Komazec, a izbor muzike i prevod takođe je radila Olivera Đorđević. Iako se zbog teške ekonomske situacije u kojoj se subotičko pozorište našlo, nije znalo kako će ova sezona izgledati, ona je zvanično počela 85. izvođenjem drame na mađarskom jeziku “Bakternica polazi” dok je sinocć počela i sezona drame na srpskom jeziku izvođenjem predstave “Razbojnici”.

Posle uspeha sa komadom “Apartman” Nila Sajmona, ansambl drame na srpskom jeziku ponovo se vratio ovom najpopularnijem i najizvođenijem američkom komediografu. Komad «Glasine» napisan je krajem osamdesetih. Probe za premijeru Drame na srpskom jeziku u subotičkom pozorištu počele su 3. septembra.

Na jednoj od prvih proba, režiserka Olivera Đorđević glumcima je rekla da se u ovom komadu radi o ljudima koje ne biste voleli da sretnete na ulici. Reč je o jednom licemernom društvu, američke visoke klase. Likovi koji se pojavljuju su bogati advokat, bogati knjigoviođa, psihijatar i njihove supruge.

Prošla sezona za subotičko pozorište bila je veoma uspešna uz posećenost predstava od čak 84 odsto. Premijera predstave "Glasine" biće izvedena u petak u 19 časova i 30 minuta na sceni Jadran.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5001
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.