• Pregleda: 1527

Premijera predstave "Fakultet za pozorišnog gledaoca" u subotu

Premijera predstave "Fakultet za pozorišnog gledaoca", rađene po tekstu Ištvana Tašnadia, odigraće se u subotu, 19. januara, u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 19 časova i 30 minuta. Režiju predstave potpisuje Andraš Urban, a u njoj igraju Boris Kučov, Gabor Mesaroš i Atila Meš.
Foto: Edvard Molnar
Premijera predstave "Fakultet za pozorišnog gledaoca" u subotu

Predstava "Fakultet za pozorišnog gledaoca" je pozorišna satira, koja predviđa ne tako blistavu budućnost na relaciji pozorište - publika. Publika, koja se oslobodila i otela kontroli, počela je da pravi sve češće incidente u pozorištu, koji su kulminirali gađanjem glumaca paradajzom, ribom, a potom i pozivima na linč. Kao odgovor na neprimereno ponašanje, Vlada donosi odluku da zatvori pozorište i zabrani izvođenje predstava.

U nadi da će pozorište ponovo da se otvori, tri akademski obrazovana glumca odlučuju da se udruže i osnuju Fakultet za pozorišne gledaoce, kako bi edukovali publiku i tako sprečili njihovo nerazmevanje i ometanje izvođenja predstava.

Mesec dana pre premijere, reditelj i glumci priredili su otvorenu probu ove lakrdije, kako bi subotičkoj publici predstavili dosadašnji rad i čuli njeno mišljenje o komadu koji je još uvek bio u pripremi. Reditelj predstave, Andraš Urban, tada je rekao da je publika, pored glumaca, drugi najvažniji element pozorišta, zbog čega se ovom tematikom aktivno bave u Pozorištu "Kostolanji Deže". 

U predstavi igraju Boris KučovGabor Mesaroš i Atila Meš. Koreografiju predstave potpisuje Aniko Tomin Kiš, za kostime je zadužena Marina Sremac, kompozitor je Silad Mezei, a dramatrug Kornelija Goli.

Nakon premijernog izvođenja u subotu, 19. januara, prva repriza predstave izvešće se 25. januara, takođe s početkom u 19 časova i 30 minuta u Pozorištu "Kostolanji Deže".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Jole Odgovori
Odgledao bih ovo...ali ne razumem ni rec madjarskog....ima li tamo neki prevod, makar simultan, saptac, inspicijent?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.