• Pregleda: 3472

Premijer R. Srbije sutra na Horgošu

Premijer R. Srbije sutra na Horgošu

Povodom obeležavanja Dana carinske službe Srbije, 25. maja, visoka delegacija na čelu sa predsednikom Vlade Srbije i ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem posetiće sutra Horgoš - jedan od najfrekventnijih graničnih prelaza.

Tom prilikom prisutni će se upoznati sa radom nove najsavremenije opreme za kontrolu robe na graničnim prelazima – mobilnim kamionom, skenerom poslednje generacije, uvezenim prošle godine iz NR Kine, koji će omogućiti brže i sigurnije carinjenje, sprečavajući krijumčarenje i suzbijajući kriminal.

U cilju modernizacije i unapređenja usluga Uprava carina Republike Srbije nabavila je jedanaest novih skenera za kontrolu ljudi i robe na carinskim prelazima radi smanjenja korupcije i sprečavanja nelegalne trgovine.

Upotreba najsavremenije opreme, deset mobilnih skenera koji će biti postavljeni na graničnim prelazima, i jednog stabilnog koji će biti postavljen na Aerodromu „Nikola Tesla“ obezbediće efikasniji rad carinskih službenika, bezbednije granice i veliku uštedu budžetu Republike Srbije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Poison The Well Odgovori
"...skenerom poslednje generacije, uvezenim prošle godine iz NR Kine, koji će omogućiti brže i sigurnije carinjenje, sprečavajući krijumčarenje i suzbijajući kriminal."
Ako suzbija kriminal, pitam se šta će im se desiti u blizini uređaja :)
ledenjak Odgovori
Skener inaće ima ugradjen program koji ne detektuje kinesku robu , koja se švercuje iz Madjarske . No za svaki slučaj nisu ga stavili na ulaz u Kelebiju Ovi naši službenici su čudna sorta . ako ga čačnu iz velikog znanja i počne štekati može svašta da bidne . :D
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.