Komentara: 0
Pregleda: 2190

Pregovori paora i Vlade propali u poslednjem trenutku, sve više blokada po Srbiji

28.04.2012. u 18:30h
Izvor: Blic
Poljoprivrednici, nezadovoljni načinom subvencionisanja u agraru, nastavili su da traktorima blokiraju saobraćaj na pojedinim važnijim putevima u Vojvodini, jer nije poštovan ranije postignut načelni dogovor o uslovima prekida protesta, izjavio je jutros Tanjugu član Organizacionog odbora protesta Miroslav Ivković. Pregovori o tome se nastavljaju u 15:00 sati u Ministarstvu. Zanimljivo je da je zbog blokada izmenjen je i program pozorišnog festivala "Nušićevi dani" u Smederevu.
Pregovori paora i Vlade propali u poslednjem trenutku, sve više blokada po Srbiji

Ponovo blokade puteva u Vojvodini

- Bili smo na korak do dogovora, ali nismo mogli da se dogovorimo jer zahtev poljoprivrednika prevazilazi novac u budžetu koji imamo za subvencije - rekao je Milovanović.

Ističući da su čitavog proteklog dana čekali da u pisanoj formi dobiju ono što su se s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede dogovorili posle više od sedam časova dugih pregovora prethodne noći, Ivković je naglasio da su nezadovoljni poljoprivrednici sada "ogorčeni, jer se osećaju izigranim", pošto im je u četvrtak obećano jedno, a dan kasnije su "u ministarstvu čuli drugu priču, da odjednom ne važi sve što je bilo dogovoreno".

Blokiran je i prelaz kod Kelebije

On je rekao da je sada sve na početku, odnosno da poljoprivrednici nastavljaju taj vid protesta do ispunjenja svojih zahteva i dodao da su od petka uveče blokirani putevi između Zrenjanina i Pančeva, pravac ka graničnom prelazu ka Hrvatskoj kod Neština, kao i granični prelaz kod Kelebije prema Mađarskoj.

Dežurni operater u Auto-moto savezu Srbije (AMŠ) Artur Poletan potvrdio je da je sada blokirno više putnih pravaca u Vojvodini i Šumadiji.

Poletan je rekao da je trenutno, prema podacima AMŠ, blokada postavljena u mestu Gloža, na putnom pravcu Novi Sad - Bačka Palanka.

Prema njegovim rečima blokada je postavljena i u Kuzminu, zbog čega je nedostupan granični prelaz Sremska Rača.
Poljoprivrednici su blokirali i most na Tisi, izmedju Titela i Perleza, kazao je Poletan.

Razgovori delegacije dela nezadovoljnih paora i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i trgovine završeni su sinoć bez dogovora, iako je prethodne noći saopšteno da je postignuta načelana saglasnost o načinu isplate subvencija u agraru tokom ove godine.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2190
Povezane teme

blokada poljoprivrednika

blokada traktorima

blokada puteva u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.