Komentara: 2
Pregleda: 1593

Predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine

13.11.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Razvojni fond AP Vojvodine opredelio je ukupno 2,5 milijarde dinara za 12 kreditnih linija namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima, na koje mogu da konkurišu do utroška sredstava.
Predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine

Pored kreditnih linija za investicije i obrtna sredstva, kupovinu poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije, Razvojni fond AP Vojvodine predstavio je i jednu novinu - subvencionisane kreditne linije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji u celosti refundiraju isplaćenu kamatu i naknadu. Kosa Došen, vlasnica Vile "Boska" na Paliću, kaže da za 16 godina koliko se bavi turizmom nije koristila kreditne linije Fonda, ali kako planira proširenje poslovanja, svaka pomoć bi joj dobro došla.

- Došla sam jer me zanimaju krediti ili subvencije koje bi nam omogućile da napravimo veći projekat, jer trenutno raspolažemo sa 32 kreveta, a cilj nam je da nabavimo autobus da možemo da radimo veće grupe - objašnjava Došen. - Ovo je bilo veoma korisno, jer sam saznala i naučila mnogo toga, ali i da budem u toku sa konkursima na koje mogu da se prijavim.

Razvojni fond AP Vojvodine je u ovoj godini opredelio 2,5 milijarde dinara za sve kreditne linije koje, kako objašnjava Jelena Trenkić, šefica Odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing pri Fondu, nisu vremenski ograničene, već su otvorene do utroška sredstava.

- Sredstava ima dovoljno i do sada nam se još nije se desilo da smo utrošlili planirana sredstva za određene kreditne linije, tako da niko neće zakasniti - kaže Trenkić, dodajući da Fond raspolaže i sa kreditnom linijom za podršku IPARD projektima. - Kreditna linija se dobija na period od sedam godina, pri čemu je period mirovanja čak dve godine. Sve kamatne stope Fonda se kreću u rasponu od 1 do 3 odsto na godišnjem nivou i one su fiksne. Verujemo da im ovo mnogo pomaže, budući da vlada velika zainteresovanost i da se ta kreditna linija finansira u celosti. Dakle, sve što je odobreno po samom rešenju IPARD projekta, može biti predmet kreditiranja, te nije potrebno nikako dodatno učešće, a mi smo tu da pomognemo da finansiranje njihove željene investicije, da ispune sve ono što IPARD od njih zahteva i da ostvare subvenciju za koju su i konkurisali.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1593
Povezane teme
krediti subvencionisani krediti razvojni fond vojvodine
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.