• Pregleda: 2049

Predstavljena knjiga povodom 70 godina subotičkog atletskog kluba

Predstavljena knjiga povodom 70 godina subotičkog atletskog kluba

Atletski klub "Spartak" proslavio je 70 godina duge istorije u okviru koje su osvojili preko 1.000 medalja na brojnim takmičenjima u Srbiji, regionu, Evropi i svetu. Slavna istorija AK "Spartak" predstavljena je i u knjizi koju je napisao Laslo Taboroši.

Autor je obuhvatio sve činjenice i rezultate koji su ostvareni u proteklih 7 decenija kao i životno delo i sportske rezultate Jovana Mikića Spartaka.

- "Ponos i odgovornost. Smogli smo snage zahvaljujući dvojici ljudi gospodini Taborošiu i gospodinu Moci da napravimo jedno kapitalno delo da bi ispoštovali sve one koji su nosili oreol atletike na ovim prostorima jer pisana reč i slika se ne zaboravljaju.“ - izjavio je Slobodan Vojinović, predsednik AKŽ "Spartak"

- "Godine 1952. u Subotici se održalo jedno izuzetno veliko i značajno atletsko takmičenje. Pored naše, učestvovale su 4 reprezentacije zajedno sa olimpijcima iz Švedske, Finske, Zapadne Nemačke i SAD što je bio kuriozitet. Meni je to kao atletskom radniku jedno veliko zadovoljstvo jer je danas opšte poznatno šta su Amerikanci postigli u atletici.“ - dodao je Laslo Karai, potpredsednik subotičkog atletskog kluba

Klub sa slavnom istorijom ima i svetlu budućnost. Rezultati postignuti tokom ove sezone (7 zlatnih i 3 srebrne medalje na međunarodnoj i domaćoj takmičarskoj sceni) najbolji su dokaz predanog i kvalitetnog rada, a sve atletičare raduje i činjenica da se ozbiljno ušlo u realizaciju projekta pravljenja nove atletske staze na Gradskom stadionu, koja bi mogla biti postavljena već tokom 2016. godine.

- "Ja se nadam da ćemo ove godine još bolje rezultate postići. Trudimo se da omasovimo klub i pravimo još bolje uslove za rad i kao što je i predsednik Vojinović istakao u saradnji sa gradom, republikom i atletskim savezom dobićemo novu atletsku stazu. Sa novom stazom imaćemo i nove šanse za nova takmičenja, da se deca sa teritorije Subotice takmiče i da sa tim takmičenjima dobijemo dodatan motiv za razvoj atletike i privlačenje većeg broja atletičara u naše krugove.“ - istakao je Laslo Ubori, generalni sekretar AKŽ "Spartak"

Na kraju 2015. godine klub je na rang listi Atletskog saveza Srbije zauzeo 22. mesto (4.826 bodova) u konkurenciji 86 klubova, što je napredak za osam mesta u odnosu na prošlu godinu godinu.

Izvor: RTV City

povezane teme

2
city woman Odgovori
Predstavljanje? Gde su atletičari i atletičarke o kojima pričate? Zar se godišnjica ne proslavlja zajedno ili ovo "predstavljanje" služi za isticanje funkcionera kao i uvek?
Lepo je što je nastala jedna nova knjiga, ali ono što se ovom prilikom i pominje, i šta je suština atletike je da se ima pristojna atletska staza. Na tom planu se samo godinama obećava i to deci, a ništa ne preduzima, isto kao i ovom prilikom. Zato smatram da je to sramota .Nažalost se ni na omasovljavanju dece ništa ne radi. Na planu gde ne treba investirati milione. Zašto predsednik i podpresednik ne iznesu, šta su radili u proteklom periodu, čime su se bavili i koji su njihovi rezultati. To bi interesovalo javnost.
Sportisti (roditelji) danas plaćaju treninge, za razliku od sportista nekada, ne postoje ni pripreme za sve sportiste, ni adekvatna oprema a kamoli neka druga stimulacija, dakle ima na čemu da se poradi. A atletska staza na stadionu se više nemože nazvati stazom. Gde deca da trče?
Roditelji Odgovori
A gde su atletičari? Ima ih dve, svaka čast na rezultatima, i treneru koji stoji tik do njih, Beli, izuzet nom čoveku. Gde su njegovi bivsi bacači, da kazu svoja iskustva, uslove treniranja, u jednom periodu prostorije su i bez struje bile. Ako se pise o atletičarims dovedite njih, oni su zasluzni za tu knjigu zajedno sa svojim trenerima a ima ih dosta skupa. Radite na promociji atletike, predivnog sporta. I da se atletska staza sredi. Kraljica sporta Propada, nažalost.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.