Komentara: 2
Pregleda: 2457

Predstavljena knjiga povodom 70 godina subotičkog atletskog kluba

29.12.2015. u 15:36h
Izvor: RTV City
Predstavljena knjiga povodom 70 godina subotičkog atletskog kluba

Atletski klub "Spartak" proslavio je 70 godina duge istorije u okviru koje su osvojili preko 1.000 medalja na brojnim takmičenjima u Srbiji, regionu, Evropi i svetu. Slavna istorija AK "Spartak" predstavljena je i u knjizi koju je napisao Laslo Taboroši.

Autor je obuhvatio sve činjenice i rezultate koji su ostvareni u proteklih 7 decenija kao i životno delo i sportske rezultate Jovana Mikića Spartaka.

- "Ponos i odgovornost. Smogli smo snage zahvaljujući dvojici ljudi gospodini Taborošiu i gospodinu Moci da napravimo jedno kapitalno delo da bi ispoštovali sve one koji su nosili oreol atletike na ovim prostorima jer pisana reč i slika se ne zaboravljaju.“ - izjavio je Slobodan Vojinović, predsednik AKŽ "Spartak"

- "Godine 1952. u Subotici se održalo jedno izuzetno veliko i značajno atletsko takmičenje. Pored naše, učestvovale su 4 reprezentacije zajedno sa olimpijcima iz Švedske, Finske, Zapadne Nemačke i SAD što je bio kuriozitet. Meni je to kao atletskom radniku jedno veliko zadovoljstvo jer je danas opšte poznatno šta su Amerikanci postigli u atletici.“ - dodao je Laslo Karai, potpredsednik subotičkog atletskog kluba

Klub sa slavnom istorijom ima i svetlu budućnost. Rezultati postignuti tokom ove sezone (7 zlatnih i 3 srebrne medalje na međunarodnoj i domaćoj takmičarskoj sceni) najbolji su dokaz predanog i kvalitetnog rada, a sve atletičare raduje i činjenica da se ozbiljno ušlo u realizaciju projekta pravljenja nove atletske staze na Gradskom stadionu, koja bi mogla biti postavljena već tokom 2016. godine.

- "Ja se nadam da ćemo ove godine još bolje rezultate postići. Trudimo se da omasovimo klub i pravimo još bolje uslove za rad i kao što je i predsednik Vojinović istakao u saradnji sa gradom, republikom i atletskim savezom dobićemo novu atletsku stazu. Sa novom stazom imaćemo i nove šanse za nova takmičenja, da se deca sa teritorije Subotice takmiče i da sa tim takmičenjima dobijemo dodatan motiv za razvoj atletike i privlačenje većeg broja atletičara u naše krugove.“ - istakao je Laslo Ubori, generalni sekretar AKŽ "Spartak"

Na kraju 2015. godine klub je na rang listi Atletskog saveza Srbije zauzeo 22. mesto (4.826 bodova) u konkurenciji 86 klubova, što je napredak za osam mesta u odnosu na prošlu godinu godinu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2457
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

Slobodan Vojinović

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.