Komentara: 3
Pregleda: 4277

Predstavljen Regionalni prostorni plan Vojvodine

26.07.2011. u 20:55h
Izvor: RTV Yueco
Predstavljen Regionalni prostorni plan Vojvodine

Nacrt Regionalnog prostornog plana Vojvodine predstavljen je u Velikoj Većnici Gradske kuće. Plan definiše propozicije i planska rešenja za prostorni razvoj, zaštitu, uređenje i korišćenje calokupnog prostora pokrajine. Nakon 33 godine se izrađuje Regionalni prostorni plan Vojvodine, sa kojim će ubuduće morati da budu usklađeni svi prostorni planovi lokalnih samouprava. Nacrt plana je na javnom uvidu do sredine avgusta.

U periodu od 18. jula do 18. avgusta održava se Javni uvid u Nacrt Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana Autonomne Pokrajine Vojvodine na životnu sredinu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, u saradnji sa Republičkom agencijom za prostorno planiranje, Organizacionom jedinicom za teritoriju AP Vojvodine održao je javnu prezentaciju Nacrta plana u velikoj većnici Gradske kuće.

Nacrtom plana su utvrđene i smernice za izradu drugih planskih i razvojnih dokumenata. Kada se plan usvoji na se sednici Vlade Vojvodine na jesen, zakonska procedura će se morati poštovati.

Javna sednica kada će se razmatrati sve pristigle primedbe održaće se 5.septembra u Novom Sadu, a planirano je da u oktobru ili novembru Skupština Vvojvodine usvoji ovaj značaj dokument. Posle Prostornog plana Srbije ovo će biti najznačajniji plan u zemlji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4277
Povezane teme

prostorni plan

radna verzija prostornog plana

regionalni prostorni plan vojvodine

vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.