Komentara: 8
Pregleda: 2819

Predstavljanje knjige "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" u četvrtak

11.12.2019. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Predstavljanje knjige "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" Đorđa Randelja održaće se u četvrtak, 12. decembra, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", s početkom u 19 časova. Gosti večeri biće autor knjige i Predrag Maravić.
Predstavljanje knjige "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" u četvrtak

Nakon smrti patrijarha Pavla, 44-og patrijarha na tronu Svetog Save, Đorđe Randelj napisao je knjigu o neverovatnom životu ovog jedinstvenog čoveka.

Knjiga je doživela četiri izdanja i nedavno je, po zapovesti novog patrijarha srpskog Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Danas se knjiga "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" može dobiti u svim crkvama i svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Nemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije, a prema rečima Randelja, knjigu nije ni morao prevoditi, jer Srbi u Čikagu ili Torontu više vole da je imaju na srpskom nego na engleskom jeziku.

Predstavljanje knjige biće održano u četvrtak od 19 časova u SKC "Sveti Sava".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2819
Povezane teme

skc sveti sava

zadužbina dušana radića

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.