Komentara: 0
Pregleda: 1515

Predstava za mališane

23.12.2008. u 07:55h
<p>Studenti Visoke &scaron;kole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača poklonili su juče predstavu mali&scaron;anima iz Kolevke. Izvedba &ldquo;Karneval životinja&rdquo; prilagodjena je deci i studenti su je sami osmislili kako bi osavremenili nastavu. Deca su uživala u predstavi kao i muzici koja ih je oraspoložila.</p>
Predstava za mališane

Predstava je bila zabavog ali i edukativnog karaktera. Glavni junaci su bili studenti maskirani u životinje čije su osobine prikazane na komičan način. Deci se najviše dopao majmun kao i Deda Mraz koji je simbol praznika i darova.

Zaposleni u kolevci pozdavljaju ovakve manifestacije,jer one pozitivno utiču na decu. Nakon poseta mališani su puni emocija i utisaka a na ovaj način se i socijalizuju.

U okviru muzičke radionice studenti treće godine u dogovoru sa profesoricom odlučili su da naprave muzičko-scensku dramatizaciju kako se učenje ne bi baziralo isključivo na literaturi,već da se temelji na kreativnom izražavanju,prikazivanju sposobnosti i sklonosti budućih vaspitača. Budući da su se pojedinci odlučili za rad sa decom sa posebnim potrebama,izevdbu su poklonili mališanima Kolevke.

Životinje se udvaraju zečici,koja je glavni lik,i koja,suprotno prirodnim pravilima,odlučuje da izabranik njenog srca bude vuk. Toj odluci protive se njeni roditelji i nastaje svađa među životinjama. Tada stiže Deda Mraz koji ih sve miri i u prijateljstvu i slozi nastavljaju život.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1515
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.