Komentara: 4
Pregleda: 1772
Foto

Predstava „Ovako mi rastemo“ OŠ „Đuro Salaj“ oduševila Subotičane

01.02.2023. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
Predstava „Ovako mi rastemo“ OŠ „Đuro Salaj“ oduševila Subotičane

Da su subotički đaci izuzetno talentovani, vredni i kreativni a istovremeno i plemeniti pokazala je predstava „Ovako mi rastemo“, koju su pripremili učenici i nastavnici OŠ „Đuro Salaj“.  Multimedijalni komad koji prati život Svetog Save, podseća na prilike u Srbiji tog doba ali i daje kratak let u budućnost, odigran je sinoć u prepunom Dečjem pozorištu u okviru osmih „Dečjih svetosavskih dana“.

Predstava „Ovako mi rastemo“ OŠ „Đuro Salaj“ oduševila SubotičaneUčenici i nastavnici, rame uz rame, oživeli su na sceni likove velikog župana Stefana Nemanje, njegove žene Ane, sinova Vukana, Stefana i Rastka, njihove dvorske dame i vitezove, Domentijana i Teodosija... Predstava po ideji nastavnica Vanje Tomović i Slavice Kuzman, nastala je u školskoj „Đuro prodakšn“ produkciji.

- Predstava je nastala u okviru proslave školske slave Svetog Save. Naša škola je poznata po tome da ne pravimo klasične priredbe već predstave u kojima glume nastavnici i đaci. Pripreme su trajale dugo, od scenografije do kostima, ali trud se zaista isplatio. Ono što želimo da poručimo je da je, bez obzira na vreme u kom se nalazimo, duh svetosavlja živi – kaže nastavnica Milica Miličić. - Ove godine, na inicijativu dece, predstava ima  humanitarni karakter a prikupljen prilog namenjen je našoj sugrađanki Danijeli Stankić, koja je i naša nekadašnja koleginica.

Predstava „Ovako mi rastemo“ OŠ „Đuro Salaj“ oduševila Subotičane

Izvor: Subotica.com
Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera) Predstava: "Ovako mi rastemo" (humanitarnog karaktera)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1772
Povezane teme

osnovna škola đuro salaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.