Komentara: 0
Pregleda: 1176

Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta

08.10.2009. u 13:36h
Izvor: RTV Yueco
Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta

Izvršno veće Vojvodine usvojilo je Predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, po kojem budžet iznosi 52,58 milijardi dinara, što je za 7,26 milijardi manje od prvobitno utvrđenog iznosa.

Pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić rekao je da je ukupni deficit pokrajinskog budžeta nešto niži od 11 milijardi dinara, što je u skladu sa okvirom koji je utvrdila Vlada Srbije. Kako je naveo, rebalans je nužan da bi se jasno definisala visina budžetskog deficita i smanjili javnih rashodi, odnosno budžetska potrošnja.

Pokrajinski sekretar za finansije kazao je da su efekti naplate poreza na dobit vrlo loši zbog čega je bilo nužno napraviti redukcijupojedinih rashoda. Precizirao je da su smanjeni režijski troškovi, čime je budžet "postao još efikasniji".

Iz tih razloga predložen je deficit od 11 milijardi dinara za ovu godinu, čime je sa prethodne 4,4 milijarde uz iznos od 6,6 milijardi koji je bio utvrđen u sklopu aranžmana sa MMF-om, definitivno zaokružen obim za ovu budžetsku godinu.

Rebalans je, u međuvremenu, urađen u skladu sa novim Zakonom o budžetskom sistemu, tako da je Izvršno veće Vojvodine  prva institucija, koja je predložila rebelans budžeta u skladu sa novom zakonskom normom, istakao je sekretar Đukić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1176
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.