Komentara: 0
Pregleda: 2520

Predavanje o zaštiti dece od neželjnih sadržaja na internetu

21.10.2011. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Predavanje o zaštiti dece od neželjnih sadržaja na internetu

U Osnovnoj školi “Majšanski put” održana je prezentacija za roditelje kako da sačuvaju decu od neželjih sadržaja na internetu. Prezentajici je prisustvovalo 50 roditelja iako škola ima 1000 učenika. Predavanje je održano na srpskom i mađarskom jeziku.

Roditelji su upoznati sa opasnostima koje mogu da se kriju iza društvenih mreža i na internetu. Zbog toga smatraju da su ovakva predavanja potrebna za roditelje ali i decu.

U Osnovnoj školi “Majšanski put” kažu da su primetili da u poslednje vreme većinu slobodnog vremena deca provode na društvenim mrežama.Zbog toga je bitno da se edukuju kako da se zaštite od neželjinih sadržaja na internetu.

U akciji “Armageton” Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u proteklih pet meseci za pedofiliju je osumnjičeno tri lica sa teritorije Subotice. 2009.godine je zabeleženo i procesuirano 10 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, odnosno pedofilije. Ranijih godina je zabeleženo na godišnjem nivou jedan do dva slučaja pedofilije u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2520
Povezane teme

majšanki put

akcija armagedon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.