Komentara: 2
Pregleda: 2008

Predavanje na temu uloge medija u ratovima

09.04.2015. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Mr Davor Marko, istraživač i analitičar medija održaće u utorak predavanje "Kako se kalio rat? Uloga medija u konstruisanju i prikazivanju ratova u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini". Predavanje će se održati u Modernoj galeriji Likovni susret sa početkom u 19 časova.
Predavanje na temu uloge medija u ratovima

Davor Marko magistrirao je na programu ljudskih prava i demokratije Centra za interdisciplinarne studije u Sarajevu, u generaciji 2005/2006. Nakon toga, radio je u Sarajevu kao akademski tutor, istraživač/analitičar u oblasti medija i projekt koordinator.

U akademskoj godini 2011/2012, radio je kao medijski konsultant za Univerzitet u Edinburgu. Bio je stipendista Otvorenog društva BiH, kao i Fondacije Konau Univerziteta u Torontu (Kanada). Doktorski je kandidat na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na programu iz medija i kulture.

Autor je knjige "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" (2009), urednik je novinarskog vodiča Promicanje medijske odgovornosti u multikulturalnim društvima (2008) , kao i zbornika radova Mediji na jezicima manjina na Zapadnom Balkanu (2013), a takođe je kourednik knjige "State or Nation? Challenges for Political Transition of Bosnia and Herzegovina" (2011).

Predavanje će se održati u utorak, 14. aprila u 19 časova u Modernoj galeriji Likovni susret i deo je edukativnih programa izložbe "Rendered history" Vladimira Miladinovića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2008
Povezane teme

predavanje

moderna galerija likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.