• Pregleda: 1921

Predavanje "Doprinos žena srpskoj srednjovekovnoj kulturi" večeras u Gradskoj biblioteci

U okviru inicijative da se znamenite žene srpske nauke, umetnosti i kulture istaknu u školskim programima, u čitaonici Gradske biblioteke danas će se održati predavanje na temu "Doprinos žena srpskoj srednjovekovnoj kulturi". Predavanje počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.
Predavanje "Doprinos žena srpskoj srednjovekovnoj kulturi" večeras u Gradskoj biblioteci

Ugledna profesorka Srednjovekovne književnosti dr Svetlana Tomin, sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, govoriće o temi u znak podrške peticiji koju su pokrenule studentkinje Odseka za srpsku književnost, a koju će gosti imati prilike da potpišu ukoliko žele.

Nakon predavanja postojaće mogućnost potpisivanja pomenute peticije koja će biti upućena Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvu kulture i informisanja.

Predavanje srodne tematike u okviru inicijative već je održano na samom fakultetu, a predavač je bila takođe ugledna profesorka dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.

Organizator i moderator predavanja je Isidora Ana Stokin, studentkinja treće godine srpske književnost i jezika iz Subotice, koja je pozvala sve zainteresovane sugrađane, a naročito sugrađanke, da iskoriste priliku i saznaju više o znamenitim ženama o kojima se u javnosti malo zna.

Predavanje se održava večeras od 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke, a ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.