Komentara: 0
Pregleda: 1334

Pred Svetski dan borbe protiv side

27.11.2009. u 11:12h
Izvor: RTV Yueco
<p>Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, organizacija &ldquo;Stav plus&rdquo;, Omladina jazasa, Crveni krst, Centar za socijalni rad, Apoteka Subotica kao i mnogi drugi organizovaće nekoliko manifestacija.</p>
Pred Svetski dan borbe protiv side

Program posvećen Svetskom danu borbe protiv side počeće 30. novembra i trajaće do 1. decembra, kada se očekuje i centralno dešavanje. Udruženje “Stav +” u ponedeljak će sprovesti radionicu pod nazivom “Otvorena vrata udruženja” gde će svi zainteresovani, od 10 do 17 časova, moći da se upoznaju sa time kako žive osobe sa HIV-om.

Udruženje se nalazi iza Studentskog doma kod Ekonomskog fakulteta. istog dana od 10 do 12 časova svi zainteresovani moći će da se besplatno testiraju na HIV u Studenstkoj ambulanti. Centralno dešavanje biće u utorak 1. decembra na Trgu u Subotici u organizaciji Zavoda za javno zdravlje. članovi udruženja Stav plus, zajedno sa predstavnicima drugih ustanova, organizacija i volontera delice u centru grada informativno-edukativni materijal, kao i kondome.

Besplatno testiranje na HIV obavljaće se i 1. decembra i to u Studentskoj ambulanti od 10 do 14 časova kao i u Zavodu za javno zdravljeod 8 do 14 časova, kao i od 19 časova do ponoći. Tokom prve polovine 2009. godine na područiju Vojvodine zabeleženo je 17 slučajeva HIV infekcije. U odnosu na način zaražavanja u 14 slučajeva se radilo o seksualnom kontaktu.

Kada je reč o severnobačkom okrugu od početak epidemije registrovano je 44 osobe koje su inficiranje HIV-om, od čega je 14 obolelo, a 11 umrlo od AIDS-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1334
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.