Komentara: 0
Pregleda: 1528

Pred Gaborom i Božom 9.574 km

31.12.2008. u 11:49h
<p>Reli Dakar vozi se od 3. do 17. januara u Argentini i Čileu. Za Dakar reli prijavljeno je 542 takmičara i posade, među kojima su i dvojica državana Srbije na motociklima - Gabor Sagmajster (KTM) iz Subotice i Beograđanin Božo Ristić, koji će voziti Hondu.</p>
Pred Gaborom i Božom 9.574 km

HRABROST - Jubilarni 30. Dakar reli zbog straha od terorizma u Africi voziće se u Južnoj Americi, tačnije u Argentini i Čileu, od subote 3. do 18. januara. Maraton izdržljivosti, upornosti i brzine počinje u Buenos Airesu, gde će se i završiti posle 14 etapa i ukupno pređenih 9.574 kilometara (5.652 km specijalni ispiti).
Za Dakar reli prijavljeno je 542 takmičara i posade, među kojima su i dva Srbina na motociklima - Gabor Sagmajster (KTM) iz Subotice i Beograđanin Božo Ristić, koji će voziti Hondu.

- Konačno sam dobio priliku da debitujem na najvećem svetskom reliju, koji se preselio u Južnu Ameriku. Naravno, to ne znači da će biti manje uzbudljiv i zahtevan. Spreman sam i jedva čekam početak - izjavio je višestruki prvak Srbije u moto-krosu Gabor Sagmajster, za kojeg na zvaničnom sajtu relija piše da se nada plasmanu u Top 10.
Prva zvezda relija je Francuz Stefan Peterhansel, prvi čovek posle legendarnog Ibera Orijola koji je trijumfovao i na dva, i na četiri točka. Tačnije, Peterhansel je šest puta pobeđivao kao motociklista i još tri puta za volanom automobila (2004, 2005. i 2007. godine).

- Pred nama je novi izazov s kojim se ranije nismo suočavali. Da li ću pobediti? Sigurno je da ću pokušati. Ali, s Dakar relijem se nikada ne zna - poručio je Francuz, koji će do cilja kao prvi pokušati da stigne u „micubiši lanseru".

Ove godine očekuje se duel „micubišija" s „folksvagenom" čija je prva zvezda legendarni Španac Karlos Sainc, koji će predvoditi karavan od četiri „tuarega".

Argentina će biti domaćin 11 etapa, a Čile samo tri, dok je jedini slobodan dan za takmičare 10. januar, kada će se karavan zaustaviti u Valparaisu. Konačan spisak takmičara biće poznat dan pre starta, a trenutno se za trku sprema 235 motociklista, 29 vozača kvadova, 194 automobilske posade i 84 takmičara u kamionima.

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1528
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.