Komentara: 9
Pregleda: 14183
Foto

Praznici nam stižu uz "Winterfest"

06.12.2016. u 02:14h
Izvor: Subotica.com
U susret predstojećim praznicima na Malom korzou sinoć je otvoren božićno-novogodišnji vašar - "Winterfest", šesti po redu, koji će trajati do 13. januara.
Praznici nam stižu uz "Winterfest"

Otvaranjem "Winterfesta" u gradu je oživela praznična atmosfera. Okićen grad, miris kuvanog vina i "kurtoš" kolača, božićne pesme, kućice prepune suvenira i đakonija, izmamili su na ulice veliki broj naših sugrađana.

Kao i prethodnih godina, božićno-novogodišnji vašar organizuju Grad Subotica i JKP „Subotičke pijace“.

 - “Winterfest“ je po šesti put u našem gradu, drago mi je da je ova manifestacija postala tradicija i da je ona iz godine u godinu sve veća i veća. Učesnici će ove godine svoje proizvode predstavljati na više od 80 štandova, a posetioci će imati priliku da nabave poklone za svoje najmilije – rekao je predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford. - Tokom ove manifestacije biće održan i niz kulturno-zabavnih programa, te će ovo postati omiljeno sastajalište Subotičana i turista. Da bismo deci pružili što sadržajniji provod, ove godine smo im pripremili kocke od kojih mogu da grade i da se igraju.

Praznici nam stižu uz "Winterfest"

Praznici nam stižu uz "Winterfest"

Pored dočaravanja čarobnog novogodišnjeg ambijenta, cilj ove manifestacije je i promocija i očuvanje tradicije izrade narodnih rukotvorina, prezentacija velikog broja proizvoda starih zanata, domaće hrane, vina, rakije, tradicionalnih gastronomskih specijaliteta.

- Već šesti put za redom, početkom decembra grad raznobojno osvetli početak „Winterfesta“. Drago mi je da to postaje mala tradicija i pozivam sve sugrađane da narednih dana dođu i upoznaju se sa rukotvorinama, starim zanatima, probaju specijalitete, da zajedno uživamo u prazničnoj atmosferi – poručio je Srđan Samardžić, član GV za privredu i turizam, prilikom otvaranja manifestacije.

Praznici nam stižu uz "Winterfest"

Vašar će biti otvoren do 13. januara, svakog dana od 9 do 21 čas.

- Potrudili smo se da napravimo lep prostor u kome će, u iščekivanju velikih praznika Božića i Nove godine, uživati svi naši sugrađani – kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP "Subotičke pijace".

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest" Svečano otvaranje Zimskog vašara - "Winterfest"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 14183
Povezane teme

jkp subotičke pijace

winterfest subotica

novogodišnji vašar

ilinka vukoja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.