Komentara: 0
Pregleda: 5240
Foto

Pravni fakultet otvorio vrata budućim studentima

13.05.2019. u 15:51h
Izvor: Subotica.com
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvorio je danas svoja vrata za buduće brucoše, maturante subotičkih srednjih škola, koji su bili u prilici da se informišu o studijskom programu, stipendijama i načinu studiranja na ovoj visokoškolskoj jedinici. Ovom prilikom, za njih je upriličeno i predavanje o digitalnom vršnjačkom nasilju i zloupotrebi narkotika.
Pravni fakultet otvorio vrata budućim studentima

Kako izgleda komunikacija u digitalnom svetu, koji oblici nasilja su zastupljeni i kojih pravila bi trebalo da se pridržavaju kada komuniciraju preko elektronskih uređaja, budući brucoši imali su prilike da čuju od Livije Panić Miletić, osnovnog javnog tužioca u Subotici, i Milene Radivojev, sudije Višeg suda u Subotici, te se tako upoznaju sa svim izazovima koji ih očekuje u naredne četiri godine studija.

- Digitalno nasilje je nešto što je izuzetno aktuelno, jer naši budući akademci ustaju i ležu sa mobilnim telefonima i računarima, komuniciraju preko njih, druže se, vole i svađaju, dakle, to je drugi, virtuelni svet u kojem žive. Takođe, nažalost uvek aktuelna tema je i zloupotreba narkotika, ali i upotreba marihuane u medicinske svrhe, stoga smo smatrale prikladnim da baš ove teme približimo budućim akademcima - rekla je Panić Miletić, dodajući da je posao pravnika uvek tražen i da su osobe koje se bave ovim poslom svestrane i obrazovane ličnosti koje mogu da rade u različitim oblastima. - Jedan pravnik u sebi sublimira znanje jezika, istorije, kulture i pravnih normi, a ono što je danas možda drugačije u odnosu na prethodne periode, jeste da dobar pravnik mora da poznaje bar jedan svetski jezik i tada možemo da govorimo o jednoj kompletnoj ličnosti koja može da se suoči sa svim izazovima struke.

Pravni fakultet otvorio vrata budućim studentima

Nakon predavanja, budući studenti su bili u prilici da se upoznaju sa studijskim i stipendijskim programom i obiđu zgradu Pravnog fakulteta.

- Dan otvorenih vrata nije zamišljen kao suvoparno predstavljanje onoga što fakultet nudi, već da se u jednoj opuštenoj šetnji kroz fakultet našim studentima postavljaju pitanja, jer ko će bolje i objektivnije odgovoriti nego oni koji tu i studiraju. Takođe, današnje predavanje je rezultat dugogodišnje saradnje našeg fakulteta sa pravnim institucijama u Subotici i ono je takođe slika onoga što fakultet najbolje radi, a to je spajanje nauke i prakse - poručio je Srđan Cvijanović, menadžer Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Pravni fakultet otvorio vrata budućim studentima

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici ove godine može da upiše 100 studenata na studijski program Opšte pravo, a brucoši takođe imaju mogućnost da ostvare pravo na jednu od dve stipedije, od kojih prva pokriva celo školovanje u iznosu od 6.000 evra, a druga pokriva polovinu studija u iznosu od 3.000 evra.

Prijave zanteresovanih kandidata vršiće se 3. i 4. jula, a prijemni ispit kandidati će polagati 8. jula. Upis studenata u prvu godinu studija biće 15. i 16. jula.

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5240
Povezane teme

dan otvorenih vrata

pravni fakultet

livija panić miletić

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

otvorena vrata

srđan cvijanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.