Komentara: 17
Pregleda: 14770

Požar na Železničkoj stanici

28.05.2013. u 22:24h > 23:36
Nešto pre 18 časova na Železničkoj stanici, u teretnom delu na pruzi 21, došlo je do požara u putničkom vagonu koji se nalazio na remontu i nije bio u upotrebi. Posle preliminarnog uviđaja ustanovljeno je da u samom vagonu nije bilo drugih lica tako da se radi samo o materijalnoj šteti.
Požar na Železničkoj stanici

Iz za sada nepoznatih razloga putnički vagon počeo je da gori velikom brzinom, a tom prilikom nadvio se gusti crni dim koji se mogao videti u širem delu grada.

Zahvaljujući vrlo brzoj intervenciji vatrogasne ekipe (3 vozila) u roku od nešto manje od sat vremena ugasili su požar i doveli situaciju pod kontrolu. Pre intervencije isključen je dovod struje kako bi mogli da priđu vagonu zahvaćenim požarom i dejstvuju prikladnim sredstvima.

Na mestu intervencije tokom noći dežuraće ekipa vatrogasne službe kako se požar ne bi reakivirao. Na vagonu je prourokovana velika materijalna šteta, ali srećom nije bilo povređenih. Zbog ove situacije došlo je do kašnjenja međunarodnog voza koji je saobraćao u pravcu Atine.

Sumnja da je uzrok ljudski faktor za sada je mala, veće su šanse da je u pitanju bila loša instalacija ili varničenje sa okolnih vodova. U toku je uviđaj i detalji i okolnosti biće poznati sutra tokom dana.

Kako saznajemo sličan incident se desio i pre nepune dve nedelje na pruzi 19, tada je bio u pitanju teretni vagon, ali srećom ni tada nije bilo ljudskih žrtava, samo materijalna šteta.

Požar na Železničkoj stanici

Požar na Železničkoj stanici

Požar na Železničkoj stanici

Požar na Železničkoj stanici

 

Požar na Železničkoj stanici

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 14770
Povezane teme

pruga železnica

železnica subotica

železnička stanica

požar

vatrogasci

vagon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.