Komentara: 14
Pregleda: 6678

Povratak sa puta dugog preko 2.300 km koji su prešli biciklom

27.07.2013. u 10:31h
Četvorica studenata sa Građevinskog fakulteta iz Subotice juče se vratila sa dugačkog puta koji su prešli biciklima do Hilandara i nazad. Put je trajao 3 nedelje.
Povratak sa puta dugog preko 2.300 km koji su prešli biciklom

Bojan Jelić, Saša Rudinski, Mirko Kujundžić i Nikola Todorović su na put krenuli 5. jula u ranim jutarnjim časovima i nakon nešto više 2.300 kilometara koje su prešli na biciklima juče su se vratili na svoju početnu tačku - Suboticu. Oni su u kasnim poslepodnevnim časovima okupljenim medijima i svim zainteresovanima u centru grada ispričali doživljaje i utiske sa svojeg putešestvija.

Njih četvorica odlučili su da ovim prevoznim sredstvom krenu na hodočašće na Svetu Goru, put su podelili u dve etape - prva je odlazak do Hilandara, a druga, naravno, povratak kući.

Kako kažu put je bio naporan, ali i pun lepih trenutaka. Ukupno su prešli 2360 km, u proseku oko 140 km dnevno, ali bilo je i dana kada se prelazilo i po 250 kilometara dnevno. Kao i kod svakog izazova postoje trenutci kada fizički i psihološki momenat pokoleba i pripreti da uništi zacrtane planove, ali svaki put ih je, kako kažu, vraćao timski duh i zajedništvo.

Iako je posle Hilandara, teško je naći odredište koje će im dati toliku snagu i volju sa kojom su krenuli put ove svetinje, momci će kad se odmore, napraviti plan za nove pohode na dva točka. Takođe, kako kažu, želeli bi da svojim primerom pokažu mlađim kolegama kako se umesto pored kompjutera, slobodno vreme može provesti na kvalitetniji i lepši način, upoznajući kulturnu i istorijsku baštinu.

Podršku oko realizacije celog projekta dobili su od Građevinskog fakulteta, Grada Subotice i gradskog resora za sport.

Povratak sa puta dugog preko 2.300 km koji su prešli biciklom

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6678
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.