Komentara: 3
Pregleda: 3321

Povraćaj PDV-a na opremu i hranu za bebe do 1. jula

12.01.2018. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Pravo na refundaciju PDV-a na opremu i hranu za bebe može se ostvariti do 1. jula ove godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom, saopštila je danas Poreska uprava. Sledeći rok za podnošenje zahteva je od 1. do 15. februara.
Povraćaj PDV-a na opremu i hranu za bebe do 1. jula

Da bi ostvario ovo pravo, roditelj ili staratelj bebe dužan je da skuplja fiskalne račune koji se odnose na hranu i opremu za bebu, odnosno kupovinu mleka za odojčad, kašice, kreveca, kolica, stolice za hranjenje, stolice za kola i pelene.

Zahtev sa fiskalnim računima podnosi se nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave koja, nakon sprovedenog postupka kontrole, u roku od 30 dana izdaje rešenje kojim se utvrđuje pravo na povraćaj PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija. Sledeći rok za podnošenje zahteva je od 1. do 15. februara. 

Roditelj ili staratelj može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu do 75 hiljada dinara, i to u prvoj godini starosti bebe do oko 43 hiljade dinara, a od prve do druge godine starosti u iznosu do 32 hiljade dinara.

Više informacije u vezi sa refundacijom PDV-a za opremu i hranu za bebe, kao i obrazac zahteva, možete pronaći na sajtu Poreske uprave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3321
Povezane teme

poreska uprava

pdv za bebi opremu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.