Komentara: 1
Pregleda: 2566

Potpisano 50 ugovora za nove IPA projekte

24.10.2011. u 17:19h
Izvor: RTV Yueco
Potpisano 50 ugovora za nove IPA projekte

U Subotici su potpisani ugovori o finansiranju novih 50 projekata prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Radi se o drugom IPA raspisu prekogranične saradnje dve zemlje, u okviru kojeg će sa 12 miliona evra biti finansirano 69 projekata. Ovo je drugi IPA raspis, a ukoliko Srbija dobije status kandidata u decembru, novi raspisi za projekte prekogranične saradnje mogu se očekivati s početkom 2012. godine.

Na drugi poziv za prekograniočnu saradnju partnera Srbije i Mađarske pristiglo je 217 prijava, od čega je za finansiranje predloženo 69 projekata, u ukupnoj vrednosti od 12,4 miliona evra. Prvih pedesetak ugovora potpisano je u Velikoj većnici Gradske kuće.

Potpisani ugovori biće finansirani u drugom IPA pozivu za prekograničnu saradnju. Na prethodnom raspisu finansiran je isti broj projekata iz cele Vojvodine, dok su u velikoj meri iskorišćene i mogućnosti koji je ranije nudio susedski program, gde je za tri godine realizovano 46 projekata.

Srbija i zvanično status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji očekuje početkom decembra. Ukoliko ga i dobije, to otvara nove mogućnosti za finansiranje prekogranične saradnje. Radi se o komponentama predpristupne pomoći namenjeni ruralnom, regionalno i razvoju ljudskih resursa. Ukoliko Srbija dobije status kandidata, očekuje se raspis za prekograničnu saradnju iz ovih oblasti početkom sledeće godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2566
Povezane teme

IPA prekogranični program

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.