Komentara: 2
Pregleda: 3544

Potpisani ugovori za dva projekta u Hajdukovu

04.07.2013. u 15:58h
Izvor: RTV Yueco
U narednom periodu u Mesnu zajednicu “Hajdukovo” invenstiraće se oko 50 miliona dinara, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.
Potpisani ugovori za dva projekta u Hajdukovu

Potpisan je ugovor o izgradnji prve faze zgrade Doma kulture u Nosi i potpisan je ugovor za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Mesne zajednice “Hajdukovo”. Oba projekta finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Ovi projekti su značajni jer će doprineti poboljšanju kvaliteta života u Hajdukovu.

Fond za kapitalna ulaganja ima 2,2 milijarde dinara za sve projekte i zato je veliki značaj ova dva projekta, istakao je predsednik Skupštine Vojvodine. Zgrada Mesne zajednice “Hajdukovo” je izgrađena 1948. godine i predstavlja centar svih dešavanja  u naselju.

Izvođač radova je subotička kompanija “YU-mol”. Pastor je rekao da kapitalni projekti nisu samo izgradnja auto-puta, nego i Domovi kulture, trotoari i drugi objekti koji su od vitalnog značaja za naselja.  U proteklih šest godina Vojvodina je bila uskraćena  za 60 milijardi dinara. Vojvodina više ne može da zaostaje   i zbog toga u saradnji sa  predstavnicima republičke vlade mora da se donese Zakon o finansiranju Vojvodine.

Na ovoj poljani biće izgrađen  Dom kulture za Nosu. Prva faza radova obuhvata grube građevinski radove, a druga faza opremanje objekta. Izvođač radova je subotička firma d.o. o. “Maksim gradnja”. Kulturno umetničko društvo “Hinga” je podnelo idejni projekat za gradnju Doma kulture.

Cilj je da se u ruralnim sredinama vrati život. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je do sada finansirao 54 objekta Doma kulture. Fond je obezbedio novac, zaposliće se i domaća domaća građevinska operativa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3544
Povezane teme

hajdukovo

fond za kapitalna ulaganja

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.