• Pregleda: 3324

Potpisani ugovori za dva projekta u Hajdukovu

U narednom periodu u Mesnu zajednicu “Hajdukovo” invenstiraće se oko 50 miliona dinara, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.
Potpisani ugovori za dva projekta u Hajdukovu

Potpisan je ugovor o izgradnji prve faze zgrade Doma kulture u Nosi i potpisan je ugovor za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Mesne zajednice “Hajdukovo”. Oba projekta finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Ovi projekti su značajni jer će doprineti poboljšanju kvaliteta života u Hajdukovu.

Fond za kapitalna ulaganja ima 2,2 milijarde dinara za sve projekte i zato je veliki značaj ova dva projekta, istakao je predsednik Skupštine Vojvodine. Zgrada Mesne zajednice “Hajdukovo” je izgrađena 1948. godine i predstavlja centar svih dešavanja  u naselju.

Izvođač radova je subotička kompanija “YU-mol”. Pastor je rekao da kapitalni projekti nisu samo izgradnja auto-puta, nego i Domovi kulture, trotoari i drugi objekti koji su od vitalnog značaja za naselja.  U proteklih šest godina Vojvodina je bila uskraćena  za 60 milijardi dinara. Vojvodina više ne može da zaostaje   i zbog toga u saradnji sa  predstavnicima republičke vlade mora da se donese Zakon o finansiranju Vojvodine.

Na ovoj poljani biće izgrađen  Dom kulture za Nosu. Prva faza radova obuhvata grube građevinski radove, a druga faza opremanje objekta. Izvođač radova je subotička firma d.o. o. “Maksim gradnja”. Kulturno umetničko društvo “Hinga” je podnelo idejni projekat za gradnju Doma kulture.

Cilj je da se u ruralnim sredinama vrati život. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je do sada finansirao 54 objekta Doma kulture. Fond je obezbedio novac, zaposliće se i domaća domaća građevinska operativa.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
мештанин хајдукова Odgovori
Koliko gospodin Pastor ceni meštane, čijim je glasovima na izborima 2012.godine "osvojio" predsedničku fotelju u vojvođanskom parlamentu, videlo se danas kada se pored pristojno i protokolarno odevene gospode sa kravatama, on pojavio skoro u pidžami, neobrijan, mamuran. A [*...*] pokrajinskog novca je čak javno, treba samo pogledati tablu koja je istaknuta na Dom MZ Hajdukovo (Odgovorni izvođači: ..., Kern Čaba,...)
djordje Odgovori
bolje neka gospodin Malenkovic obrati paznju na svoj odnos prema zaposlenima za pocetak,[*...*] Ne ceni strucnost, bavi se tracevima u Fondu. Sve to radi u cilju prikrivanja sopstvene nestrucnosti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.