Komentara: 6
Pregleda: 1591

Potpisan Sporazum između Regionalne privredne komore i opštine Bačka Topola

23.11.2017. u 16:53h > 22:57
Izvor: Subotica.com
Nakon sporazuma sa Gradom Subotica i opštinama Senta, Ada, Mali Iđoš i Kanjiža predstavnici Regionalne privredne komore potpisali su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i sa predstavnicima Opštine Bačka Topola. Ovim Sporazumom Regionalna privredna komora, prva u Srbiji, završila je ciklus ozvaničenja saradnje sa lokalnim samoupravama.
Potpisan Sporazum između Regionalne privredne komore i opštine Bačka Topola

Cilj Sporazuma je stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, te se u Opštini Bačka Topola nadaju da će u narednom periodu biti omogućeno lakše rešavanje svih problema u oblasti poslovanja. 

- Оvim današnjim činom počinjemo uokvirenu saradnju, koju ćemo sada da proširujemo, posebno ako se radi o Zakonu o socijalno-ekonomskom savetu i ponašanju između poslodavca, zaposlenih i naravno organa vlasti, koji su samo posmatrači, ali i koji reaguju u slučaju da se neke stvari ne mogu razjasniti. Mislim da ta uloga nije jednostavna i da nosi jednu odgovornost a verujem da je najteže preseći i doneti odluku. Smatramo da je ovaj dokument dobra polazna osnova - rekao je Gabor Kišlinder, predsednik Opštine Bačka Topola.

Opština Bačka Topola u Regionalnoj privrednoj komori pozicionirana je na trećem mestu, a privreda ove Opštine prethodne godine ostvarila je promet sa inostranstvom u iznosu od oko 100 miliona dolara. Takvi podaci, prema rečima direktora Regionalne privredne komore, Slobodana Vojinovića, govore o jačini i konkurentnosti kompanija koje posluju u Bačkoj Topoli, te postoji potreba da se privrednicima stvore uslovi za još kvalitetnije poslovanje.

Potpisan Sporazum između Regionalne privredne komore i opštine Bačka Topola

- Saradnja koja je i do sada bila dobra, sada se kruniše ovim aktom stvarajući dodatne obaveze i jednih i drugih, da u sinergiji mogućnosti, svojih potencijala, snage, veza i poznanstava pravimo bolji, lepši i jači milje za privredu i privrednike. Uključujemo se u aktivnost, koja je prihvaćena od Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i ovo je druga godina od deset godina preduzetništva, gde je dat zadatak da ekonomija i politika rade zajedno u korist svih - istakao je Vojinović.

Na teritoriji Opštine Bačka Topola registrovano je preko 600 privrednih društava, od čega zvanično 546 preduzetnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1591
Povezane teme

bačka topola

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.