• Pregleda: 1159

Potpisan Sporazum između Regionalne privredne komore i opštine Bačka Topola

Nakon sporazuma sa Gradom Subotica i opštinama Senta, Ada, Mali Iđoš i Kanjiža predstavnici Regionalne privredne komore potpisali su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i sa predstavnicima Opštine Bačka Topola. Ovim Sporazumom Regionalna privredna komora, prva u Srbiji, završila je ciklus ozvaničenja saradnje sa lokalnim samoupravama.
Potpisan Sporazum između Regionalne privredne komore i opštine Bačka Topola

Cilj Sporazuma je stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, te se u Opštini Bačka Topola nadaju da će u narednom periodu biti omogućeno lakše rešavanje svih problema u oblasti poslovanja. 

- Оvim današnjim činom počinjemo uokvirenu saradnju, koju ćemo sada da proširujemo, posebno ako se radi o Zakonu o socijalno-ekonomskom savetu i ponašanju između poslodavca, zaposlenih i naravno organa vlasti, koji su samo posmatrači, ali i koji reaguju u slučaju da se neke stvari ne mogu razjasniti. Mislim da ta uloga nije jednostavna i da nosi jednu odgovornost a verujem da je najteže preseći i doneti odluku. Smatramo da je ovaj dokument dobra polazna osnova - rekao je Gabor Kišlinder, predsednik Opštine Bačka Topola.

Opština Bačka Topola u Regionalnoj privrednoj komori pozicionirana je na trećem mestu, a privreda ove Opštine prethodne godine ostvarila je promet sa inostranstvom u iznosu od oko 100 miliona dolara. Takvi podaci, prema rečima direktora Regionalne privredne komore, Slobodana Vojinovića, govore o jačini i konkurentnosti kompanija koje posluju u Bačkoj Topoli, te postoji potreba da se privrednicima stvore uslovi za još kvalitetnije poslovanje.

- Saradnja koja je i do sada bila dobra, sada se kruniše ovim aktom stvarajući dodatne obaveze i jednih i drugih, da u sinergiji mogućnosti, svojih potencijala, snage, veza i poznanstava pravimo bolji, lepši i jači milje za privredu i privrednike. Uključujemo se u aktivnost, koja je prihvaćena od Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i ovo je druga godina od deset godina preduzetništva, gde je dat zadatak da ekonomija i politika rade zajedno u korist svih - istakao je Vojinović.

Na teritoriji Opštine Bačka Topola registrovano je preko 600 privrednih društava, od čega zvanično 546 preduzetnika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
AlwaysUltra Odgovori
Sve je manje društva za tragikomediju pa dinosauri moraju sami sa sobom da glume biljojede . To je zadnji stadijum izumiranja ...
Rudi Odgovori
Samo da ostane na celu privredne komore. Slobo gotov si!!!!
Djole
Penzija uskoro provereno.
svaka čast Odgovori
Gospodo, to vam dođe kao da je potpisan sporazum o saradnji Gornjeg i Donjeg Tavankuta. Zaista napredno.
Uvek u pravu Odgovori
Sporazum potpisuju oni što su prevarili radnike u Subotici sa onima što su prevarili radnike u Bačkoj Topoli. Briljantno.
x Odgovori
Veliki dan za Backu Topolu. Posle ovog ce sve biti drugcije...samo se zezam...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.