Komentara: 2
Pregleda: 2560

Potpisan Kolektivni ugovor za Dom zdravlja

20.02.2015. u 17:21h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, direktor Doma zdravlja Subotica dr Mila Dujmić Bogdanović,  predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije - Organizacija sindikata Dom zdravlja Subotica, dr Miloš Marković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ - Dom zdravlja Subotica, Ksenija Vujković Lamić, i predsednik Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije - Osnovna organizacija Dom zdravlja Subotica, Žolt Sendi, zaključili su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, Kolektivni ugovor za Dom zdravlja Subotica.
Potpisan Kolektivni ugovor za Dom zdravlja

Ovim Kolektivnim ugovorom kod poslodavca - Doma zdravlja Subotica – uređuju se prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa i po osnovu rada, međusobni odnosi učesnika Kolektivnog ugovora, postupak izmena i dopuna Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Pored prava i obaveza utvrđenih ovim Kolektivnim ugovorom, zaposleni kod poslodavca imaju sva prava i obaveze utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, drugim zakonskim i podzakonskim aktima i ugovorom o radu. Odredbe Kolektivnog ugovora neposredno se  primenjuju na sve zaposlene kod poslodavca.

Mila Bogdanović Dujmić je, nakon potpisivanja Ugovora, izjavila da joj je drago što je potpisan Kolektivni ugovor između grada Subotice, kao osnivača, reprezentativnih sindikata i Doma zdravlja (poslodavac), i da veruje da je na taj način omogućeno svim zaposlenima da nastave dalji uspešan rad u Domu zdravlja, u saradnji sa osnivačem, gradom Suboticom.

Uz podesećanje da je 30. januara 2015. godine između Grada i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Saveza samostalnih sindikata grada Subotice zaključen Poseban kolektivni ugovor za javna i javno komunalna preduzeća grada Subotice, gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je zaključen i Kolektivni ugovor za Dom zdravlja Subotica.

- Kolektivni ugovor je sigurnost za sve zaposlene u našem osnovnom sistemu zdravstvene zaštite. Drago mi je da je ovo drugi kolektivni ugovor koji potpisujemo u poslednjih dvadesetak dana i što na taj način stavljamo na svoje mesto sve ono što u ranijem periodu nije bilo rešeno. Imamo jednu sigurnost, i od stane zaposlenih, i od strane poslodavaca, kada je reč o preuzetim pravima i obavezama – naglasio je, između ostalog, gradonačelnik Maglai.

Kolektivni ugovor je zaključen na vreme od tri godine.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2560
Povezane teme

kolektivni ugovor

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.