Komentara: 9
Pregleda: 2421
Foto

Potencijali Subotice predstavljeni ambasadoru Izraela

13.06.2023. u 16:49h
Izvor: Subotica.com
Sa privrednim, kulturnim, turističkim i obrazovnim potencijalima Subotice danas se upoznao Jahel Vilan, ambasador Izraela u Srbiji, kome je ovo prva zvanična poseta našem gradu.
Potencijali Subotice predstavljeni ambasadoru Izraela

Ambasadora Vilana ugostio je gradonačelnik Stevan Bakić, koji  je predstavio nekoliko razvojnih projekata koji se realizuju,  Privrednu zonu „Mali Bajmok” i Slobodnu zonu Subotica. 

Usaglasili smo se oko toga da tražimo zajedničke interese u još jačoj i kvalitetnijoj saradnji kako sa ambasadom Izraela, tako sa državom Izrael. Takođe, predstavili smo sve posebnosti grada Subotice zbog kojih dolaze strani investitori, ulažu u ovaj grad i otvaraju nova radna mesta – istakao je gradonačelnik Bakić. -  Subotica multinacionalna sredina, da su tolerancija i suživot više od 20 nacija je ono po čemu smo je prepoznata i na šta smo i ponosni. Jevrejska  zajednica je ovde od druge polovine 18. veka i dala je veliki doprinos razvoju i napretku našeg grada. Lokalna samouprava će uvek biti tu da joj da podršku i pomogne u svemu što je vezano za jevrejsku zajednicu a tiče se očuvanja tradicije, običaja, kulture i vere.

Potencijali Subotice predstavljeni ambasadoru IzraelaPreduzeća iz regiona severa Bačke prošle godine ostvarila su robnu razmenu sa Izraelom u vrednosti od 6.6 miliona dolara,  što je za 210 odsto više nego 2021. godine. Ta saradnja će se još više osnaživati u budućnosti. Bakić je podsetio da je Sinagoga obnovljena zajedničkim naporima srpske i mađarske države.

Iako je subotička Sinagoga, izuzetno važna, veliki simbol povezanosti dva naroda, Jevreja i Srba, po rečima ambasadora Vilana, glavni razlog posete nije samo prošlost, već sadašnjost i budućnost, odnosno unapređenje saradnje.

Potencijali Subotice predstavljeni ambasadoru Izraela- Svakako je veoma važno naglasiti istoriju upravo zbog te jake povezanosti, to je važno i za privlačenje turista i investitora u ovu zemlju, jer tamo gde se osećate lepo i prijatno, tamo ćete radije i doći – smatra  Vilan. – Pričali smo o raznim poljima u kojima je moguće ostvarivanje dalje saradnje. To su mnoga polja poput vodosnabdevanja,  ekonomije, turizma

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora i delegaciju Izraela
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 2421
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

gradska kuća

ambasador izraela

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.