Komentara: 42
Pregleda: 15580

Poštenje na delu - vratio novčanik sa novcem i dokumentima

21.03.2019. u 15:07h > 16:04
Izvor: Subotica.com
Poštenje na delu -  vratio novčanik sa novcem i dokumentima

Naš sugrađanin Luka Anišić (54) našao je juče popodne novčanik sa većom količinom novca i odmah ga odneo u policiju, koja ga je ubrzo vratila vlasniku. Pored dokumenata, u novčaniku je bilo 30.000 dinara.

- Išao sam biciklom pored igrališta FK „Bačka“ kada sam na putu primetio novčanik. Čim sam video da je u njemu novac, odneo sam ga u policijsku stanicu pored bolnice, gde je bio i prijavljen nestanak. Ubrzo je došao i vlasnik i sav u šoku uzeo svoj novčanik – priča za naš sajt Luka, inače zaposlen u JP „Železnice Srbije“. – Kako su mi rekli, čovek koji je izgubio novčanik radi u „Bratstvu, ima malo dete i juče je podigao platu. Pored novca u njemu su bila i sva dokumenta, kartice od banaka, i drago mi je što se ništa nije izgubilo i što neće imati dodatne troškove. Od srca im želim sve najbolje.

Bez obzira što svi pozdravljaju ovaj Lukin potez, on je iznenadio mnoge, čak i policajce jer ljudi često donose novčanike, ali uglavnom samo sa dokumentima.

- I ja sam nekoliko puta našao novčanik sa dokumentima oko Buvljaka, džeparoši ukradu novac i bace, i uvek sam ih nosio ljudima na vrata. Sada nisam ni brojao novac, samo kada sam video da je pun odneo sam ga u policiju, valjda je čak bilo više novca nego što je prijavljeno – dodaje naš pošteni nalazač. – Apsolutno nisam imao dilemu šta da uradim i svaki put bih uradio isto. Ne treba mi ništa što je tuđe.  Mislim da je ljudski da i svi ostali tako urade, kada se nađu u sličnoj situaciji, jer se nikada ne zna u kakvim okolnostima se nešto desilo.

Lukino delo uverava nas da u ovom surovom društvu još uvek postoje oni kojima su poštenje i čist obraz na prvom mestu. Luka, hvala Vam na tome.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 15580
Povezane teme

lepe vesti

dobro delo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.