Komentara: 19
Pregleda: 9994

Poštari se vraćaju na posao, postignut dogovor

13.12.2019. u 10:07h > 12:26
Izvor: Subotica.com
Obustava rada u JP „Pošte Srbije“ biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije kasno sinoć postigli dogovor, nezvanično saznaje RTS.
Poštari se vraćaju na posao, postignut dogovor

Tokom noći došlo je hitnog sastanka radnika JP „Pošte Srbije“ na kome je, kako nezvanično saznajemo, postignut dogovor da plate poštara i šalterskih radnika, koji imaju najniža primanja, budu povećane za 21 odsto.

Obustava rada dela zaposlenih u „Pošti Srbije“ počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od naredne godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni s najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom.

U našem gradu je ovih dana bio na snazi minimum procesa rada, u manjim poštama radio je jedan, a u većim dva šaltera. Pošiljke su isporučivane ponedeljkom, sredom i petkom.

Iako se solidarnost sa kolegama širom Srbije nastavila i u našem gradu, što su itekako osetili građani i privreda, nezvanično saznajemo da u Subotici nije bilo suspenzija, za razliku od drugih gradova, po pisanju medija u Srbiji i informacijama sa društvenih mreža.

- Za sada imamo informaciju da je postignut dogovor i da je nađen način da se onima sa najnižim koeficijentima, čije plate iznose od 35.000 do 41.000 dinara, primanja povećaju za 21 odsto. To još nije zvanično predstavljeno radnicima, ali verujemo da hoće tokom dana, tako da će se rad pošti od sutra normalizovati - kaže Boris Balunović, zaposlen u poslovnoj jedinici u Bajmoku. - Zaposleni koji su bili u štrajku nisu dobijali pretnje i policija nas nije prebrojavala, kako se na nekim lokalnim medijima moglo pročitati. Niko od radnika pošte u Subotici nije dobio rešenje o suspenziji.

U subotičkoj pošti još pre nekoliko dana počela je isplata penzija, ali samo na šalterima poslovnica. Shodno novom dogovoru, očekuje se da poštari na terenu ukoliko već danas nastave sa izvršavanjem svojih radnih obaveza.

RTS nezvanično saznaje da će biti povučene kazne, niko od radnika neće biti suspendovan i neće biti ni opomena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 9994
Povezane teme

pošta

poštar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.