• Pregleda: 8357

Poštari se vraćaju na posao, postignut dogovor

Obustava rada u JP „Pošte Srbije“ biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije kasno sinoć postigli dogovor, nezvanično saznaje RTS.
Poštari se vraćaju na posao, postignut dogovor

Tokom noći došlo je hitnog sastanka radnika JP „Pošte Srbije“ na kome je, kako nezvanično saznajemo, postignut dogovor da plate poštara i šalterskih radnika, koji imaju najniža primanja, budu povećane za 21 odsto.

Obustava rada dela zaposlenih u „Pošti Srbije“ počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od naredne godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni s najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom.

U našem gradu je ovih dana bio na snazi minimum procesa rada, u manjim poštama radio je jedan, a u većim dva šaltera. Pošiljke su isporučivane ponedeljkom, sredom i petkom.

Iako se solidarnost sa kolegama širom Srbije nastavila i u našem gradu, što su itekako osetili građani i privreda, nezvanično saznajemo da u Subotici nije bilo suspenzija, za razliku od drugih gradova, po pisanju medija u Srbiji i informacijama sa društvenih mreža.

- Za sada imamo informaciju da je postignut dogovor i da je nađen način da se onima sa najnižim koeficijentima, čije plate iznose od 35.000 do 41.000 dinara, primanja povećaju za 21 odsto. To još nije zvanično predstavljeno radnicima, ali verujemo da hoće tokom dana, tako da će se rad pošti od sutra normalizovati - kaže Boris Balunović, zaposlen u poslovnoj jedinici u Bajmoku. - Zaposleni koji su bili u štrajku nisu dobijali pretnje i policija nas nije prebrojavala, kako se na nekim lokalnim medijima moglo pročitati. Niko od radnika pošte u Subotici nije dobio rešenje o suspenziji.

U subotičkoj pošti još pre nekoliko dana počela je isplata penzija, ali samo na šalterima poslovnica. Shodno novom dogovoru, očekuje se da poštari na terenu ukoliko već danas nastave sa izvršavanjem svojih radnih obaveza.

RTS nezvanično saznaje da će biti povučene kazne, niko od radnika neće biti suspendovan i neće biti ni opomena.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Šerovanje nije ispunjena građanska dužnost.
Lajkom se ne poziva na neposlušnost.

Budućnost nikad lakše da rešiš,
tu je onaj što ti se s plakata smeši,
A izlaz iz krize uspešno leči
pola litre vode, crvena i sendvič!

Skini gaće i klekni, budalo shvati, to je to.
Tvoj život je odavno postao reality show.
Produgaj ponos, pređi liniju tanku,
za posao portira učlani se u stranku.

U vođu gledaj kao u sveca,
dao bih ti oproštaj, al neće tvoja deca!

Treba nam udarac u zid.
Treba nam osećaj sramote.

Najčitanije postove pišu skotovi,
a retke pametne truju polupismeni botovi.

Budućnost nikad lakše da rešiš,
tu je onaj što ti se s plakata smeši,
a izlaz iz krize uspešno leči
pola litre vode, crvena i sendvič!

Goblini, album "Jednina", decembar 2019. godine
AlwaysUltra Odgovori
Sve se nezvanično saznaje - kao da živimo u SSSR u doba Brežnjeva.

Da nema svakodnevnih potreba gradjana i interneta ne bismo znali da ikakvog štrajka ima , kada teku med i mleko i nikada nije bilo bolje.

Kardinalna je greška ove vlasti što misli da može da održi medijski mrak - ne naučivši bilo šta iz grešaka režima Milošević - Marković !!
Izvini druže
Ali ti si stvarno devil...hoću reći b umesto v
AlwaysUltra
Ono što drugi hoće reći ("hoće da kažu" je na srpskom , koji ste možda zaboravili , davno je bila osnovna škola , možda jedina koju ste pohadjali ...??)
Nikola Odgovori
Tako se to radi prijatelji,nema šta da se jadikuje,samo akcija!
Lepo je jedan privatnik odgovorio kada su ga pitali zašto isplaćuje minimalac: "Pa da je država odredila da dajem 60.000 ja bih toliko davao ali pošto nije,ja neću"
Ratni veteran Odgovori
A pevaci isto i estradni umetnici i branko kockica jeli bagro politicko
AlwaysUltra Odgovori
Branko Kockica je u svoje vreme učio decu od Triglava do Vardara poštenju !
Mnogi su se decenijama njega prisećali kao ikone jednog daleko lepšeg i srećnijeg vremena.
Ako iko bude imao priliku da sretne deda Branka može da ga pita da li je to bila samo gluma , da li je on u stvarnosti sve suprotno od toga !!

Ovo me je najviše zgranulo , a i onaj Samardžić Željko je izgleda shvatio da je unosnije imati fiktivno radno mesto nego životariti od sve lošijih pesama.

Kriminalci , istorija će im sigurno suditi !!
Lela Odgovori
Gospodo draga da nam bude jasno da zaposleni na pošti nemaju ništa manje zarade od većine koja je zaposlena kod privatnih poslodavaca. A u ona neka demokratska vremena kada su se fabrike masovno uništavale i prodavale, a hiljade i hiljade radnika bilo izbacivano na ulice, oni su bogami lepo živeli i nisu se solidarisali sa onima na ulici!

Jedino mi žao onih sirotih poštara koji svojim biciklama i na minusu i na plusu, i po kiši i po vetru šljakaju za malo para jer su po nekoj njihovoj hijerarhiji na dnu le3stvice i naj više i naj teže rade.
Ђоле Odgovori
Видим у биографији наводите да радите у пошти? - Да. - Као? - Као.
Lozika Odgovori
Bravo, tako se to radi. Pokazalo se da ste slozniji, no sto se mislilo. Kamo srece da svi kolektivno strajkujemo, ali polako, i nase vreme dolazi, a njihovo prolazi
daca Odgovori
Koliko pre 20 godina su se svi utrkivali ko će naći vezu i zaposliti se u Pošti jer se smatra da je tamo raj, ne dele se otkazi kao kod privatnika. Svi ste tada jurili tamo i ništa vam nije drugo bilo adekvatno. Sada podržavate sve ovo i aplaudirate jer niste dobili račune ...Sada su plate kod privatnika veće ali se i radi ...Polako se uvodi elektronsko plaćanje pa poštari treba da se pripreme za raznošenje flajera.Kada su tražili raznosače pošiljki proletos, nije se niko prijavio jer su u fabričkoj zoni veće plate, a sada ih kao fol podržavate. Mislim da se ovaj narod okreće kako vetar duva i nema stav o ničemu. Na žalost, mnogo je takvih u narodu, ali neće zadugo biti, žalićemo za svim što je bilo u ne tako davnoj prošlosti i moliti Boga da se vrati. Kapitalizam jede svoju decu , a svi se polakomiše da odmah budu bogati ... Sad je poštarski posao jadan i bedan, a kada poštara nema -problem jel da....
malter
Ne lupetaj. I pored elektronskog placanja koje bi trebalo da odavno bude normalno, postari ce svakako raznositi postu.
Jovan Odgovori
A da li su Tijana Ajfon, Jami i Zeljko Samardzic dobili otkaz ili su i njima dali povisicu plate?
C
Procentualno povećanje.
Ratni veteran Odgovori
trebalo bi i radnici e.p.s....elekzro privrede da strajkuju i tamo ima dosta sns botova i sendvicara.treba procesljati lazne zaposlene lazne elektricare.a i sve ostale drzavne firme procesljati.
Istina... Odgovori
Dogovor sa lazovima je prevara.
DOSTA JE BILO Odgovori
Glasačka mašinerija MEDIJSKOG MANIPULATORA su baš ovi penzioneri kojima poštari
( oni su ovde najpotcenjeniji ) na ruke donose pare. Nije valjda da su ukapirali ko im
KROJI SUDBINU.
C Odgovori
I poštari zadovoljni sa 1000 din povećanja (jesu vam i sendvič dali?)

Sledeći put kada budete strahovali nemojte da očekujete podršku kada nemate kičmu. Drugi put ista prevara.

Ispada da je ovaj "štrajk" samo služio za skretanje pažnje da raznih afera.
Peki
7 hiljada
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.