Komentara: 31
Pregleda: 9701

Posle bazena, staju radovi i na Pozorištu?

25.10.2011. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
Posle bazena, staju radovi i na Pozorištu?

Izgradnja zgrade pozorišta prema postojećem projektu mogla bi biti zaustavljena. 27 odbornika gradskog parlamenta predložilo je skupštini grada da u četvrtak na vanrednoj sednici usvoji odluku o daljem toku izgradnje zgrade Narodnog pozorišta koja podrazumeva zaustavljanje trenutnih radova i izradu novog projekta. 

Novi projekat bi, izmedju ostalog, morao u značajnoj meri da predvidi prostore za uslužno-komercijalne delatnosti. Tako bi nakon bazena radovi bili zaustavljeni i na zgradi pozorišta do izrade novog projekta koji bi trebalo da smanji troškove i prilagodi troškove realnim mogućnostima.

Subotičani žele da se što pre izgradi Narodno pozorište i da grad dobije bazen. Smatraju da bi grad kao što je Subotica trebalo da ima pozorište, ali su u isto vreme protiv započinjanja megalomanskih investicija koje ostaju nezavršeni objekti.

U skupštinskom materijalu za 9. vanrednu sednicu Skupštine grada se navodi da je postojećim projektom predviđena izgradnja objekta od oko 18.000 metara kvadratnih za čiji završetak je potrebno oko 20 miliona dinara. Grad nema mogućnosti da finansira završetak objekat, a dosadašnji način finansiranja je pokazao da to ne može ni pokrajinska ni republička vlada. To bi značilo da bi armirano-betonska konstrukcija još godinama ostala nedovršena. Izmene projekta bi redukovale postojeći volumen i visine budućeg objekata, sa jednom velikom pozorišnom dvoranom i manjom kamernom scenom i značajnije proširile prostore za komercijalne delatnosti.

Narodno pozorište Subotica - izgradnja

Izmenama projekta imale bi za zadatak da se smanji predračunska vrednost. Rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta počela je 2007. godine i tada je dogovoreno da republika i pokrajina finansiraju projekat sa po 45 odsto novca, a grad sa 10 odsto.

Povezane vesti:
- Gradi se bazen na Prozivci, a prestaju radovi na kompleksu bazena "Dudova šuma"

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 9701
Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

bazen u subotici

izgradnja narodnog pozorišta

fasada narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.