Komentara: 0
Pregleda: 1931

Poskupljuje gorivo?

19.05.2009. u 20:04h
Izvor: RTV Yueco
<p>Gorivo bi u Srbiji za vikend moglo da poskupi u proseku za oko tri dinara po litru ukoliko ne bude većih oscilacija cena nafte na svetskim berzama. Konačni obračun biće urađen u sredu, a gorivo bi moglo da poskupi u noći između petka i subote.</p>
Poskupljuje gorivo?

To će biti već treće poskupljenje naftnih derivata na domaćim pumpama u samo dve nedelje. Tako bi benzin po novom cenovniku trebalo da košta 96,80 dinara, a dizel D2 83,80 dinara po litru. Proteklih dana se nagađalo i o tome da li bi derivati nafte mogli i dodatno da poskupe zbog zahteva Naftne industrije Srbije da poskupi prerada sirove nafte sa 33 na 60 dolara po toni. Nebojša Atanacković iz naftne kompanije „Nafta" kaže da je ovaj zahtev Ministarstvo energetike odbilo. - Poslednja informacija, doduše nezvanična, jeste da je resorno ministarstvo odbilo da da saglasnost na ovaj zahtev, pa se cena prerade neće menjati do daljeg - objašnjava Atanacković.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1931
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.