Komentara: 8
Pregleda: 6533

Posao za 30 Subotičana

14.07.2011. u 01:49h
Izvor: RTV Yueco
Posao za 30 Subotičana

Trideset Subotičana dobilo je jednokratnu pomoć za samozapošljavanje. Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović uručili su danas u Novom Sadu 260 ugovora za samozapošljavanje u Vojvodini. Ugovore i jednokratnu pomoć u iznosu od po 160.000 dinara dobili su oni koji su dostavili najbolje projekte, čime im je dat podsticaj da pokrenu sopstveni posao i zaposle članove porodice, a možda i još neke druge, naglašeno na ceremoniji u Novom Sadu.

Ukupno 30 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Subotica danas u Novom Sadu poptisalo je ugovore o samozapošljavanju i dobilo jednokratnu pomoć Nacionalne službe i pokrajinskog sekretarijata za rad u iznosu od po 160.000 dinara kako bi pokrenuli sopstvenu delatnost.

Za ove programe je iz različitih budžeta u 2011. godini ukupno izdvojeno 158 miliona dinara što će omogućiti da oko 1.000 lica pokrenu sopstveni posao. Nacionalna služba za zapošljavanje je dodatno iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja izdvojila još 15 miliona dinara za subvencije za samozapošljavljanje na teritoriji AP Vojvodina.

Od 158 miliona dinara koliko je ukupno izdvojeno za ove namene iz različitih budžeta, kroz program pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno je 43 miliona dinara, a iz Republičkog budžeta 100 miliona dinara.

Samozapošljavanje je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koje sprovode republički, pokrajinski i lokalni organi vlasti uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje i njenih filijala širom zemlje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6533
Povezane teme

Zlatko Panić

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

posao u subotici

nszz

posao za subotičane

samozapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.