Komentara: 16
Pregleda: 3059

Poruka biračima Koalicije nacionalnih zajednica BDZ-MPSZ-DZH-MRM-MEP

13.03.2014. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Koalicija nacionalnih zajednica BDZ-MPSZ-DZH-MRM-MEP u većini okupljena pripadnicima hrvatske-mađarske-bošnjačke nacije, a čini je pet političkih partija autentičnih predstavnika Subotice, Vojvodine i Srbije.
Poruka biračima Koalicije nacionalnih zajednica BDZ-MPSZ-DZH-MRM-MEP

Osnovni cilj, zajedništva nacionalnih zajednica je dosljedna primjena zakona i Ustava R.Srbije, transparentnost i javnost rada, primjena temeljnih programskih ciljeva.
S obzirom da je aktualni izborni zakon izuzetno rigidan i nepovoljan, te predstavlja veliku prepreku za ravnopravno učešće u izbornim aktivnostima svih njenih ngrađana, Koalicija nacionalnih zajednica na predstojećim republičkim Izborima 2014. zalagat će se za:
- prekidanje prakse omalovažavanja građana, i afirmaciji prava;
- umanjenje partijskog monopola na svim razinama vlasti;
- da država bude odgovorna prema svojim građanima i bude podsticajna za razvoj zajednice i društva;
- mora se odgovorno i racionalno raspolagati resursima države u svim sferama djelovanja političkih aktera i vlasti;
- u svakom trenutku poštivati zakonske procedure i dosljednu primjenu standarda i propisa države;
- obrazovanje se nalazi u krizi i ne funkcionira, sve dok se problemi u obrazovanju ne počnu rješavati, ne možemo očekivati ni pozitivne pomake;

Koalicija nacionalnih zajednica, garant je demokracije i demokratizacije društva, naši predstavnici u republičkom parlamentu Srbije neće biti samo nemi promatrači u radu budućeg saziva Skupštine Srbije, dokaz tomu, nalzi se u činjenici što smo dokazali u protekle dvije godine rada aktualnog saziva Skupštine Srbije, u kojoj je Koalicija nacionalnih zajednica inicirala, predlagala i obrazložila brojne nedostatke aktualnih propisa i zakonskih rješenja.

Formiranje nove VLASTI podrediti programima i interesima svih njenih građana.
Naše učešće u budućoj novoj vlasti nakon Izbora 2014. isključivo ovisi o tome, da li će se položaj i stavovi nacionalnih zajednica biti uvažavani od njenih legitimnih i autentičnih predstavnika, a ne kao do sada, posredstvom pojedinaca koji predstavljaju sinekure i satelite isključivo ovisne od velikuh beogradskih partija i zastupaju samo osobne interese, malih i interesnih grupacija na teret i račun njenih građana i države.

Pred Vama biračima je IZBOR i ODLUKA, odgovor je pred nama jer već na predstojećim Republičkim izborima 2014. možemo promjeniti dosadašnju praksu, da podržimo Listu nacionalnih zajednica i omogućimo autentičnim predstavnicima da zastupaju interese građana Subotice, Vojvodine i Srbije.

MI NUDIMO, građanima Subotice, Vojvodine i Srbije dogovor i suradnju.

NAŠA PORUKA svim njenim građanima, sprečimo nastavak agonije, izađimo na izbore i izaberimo svoje legalne i autentične predstavnike u republičkom parlamentu, nemojmo dozvoliti da nam velike beogradske partija biraju predstavnike, te sprečimo da na izborima 2014. mali broj građana odlučuje umjesto nas.

NUDIMO UGOVOR SA GRAĐANIMA, KOALICIJA NACIONALNIH ZAJEDNICA

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 3059

Povezana vest

Povezane teme

parlamentarni izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.