Komentara: 11
Pregleda: 5205

Poraz na domaćem terenu - Rosijanka iznenadila Subotičanke (2:4)

09.10.2013. u 20:24h
Izvor: Subotica.com
ŽFK "Spartak" ugostio je danas na Gradskom stadionu u Subotici ruskog šampiona, ekipu Rosijanke koja se nalazi u top 5 evropskih ekipa. Odlično je počelo, a na kraju se i nije toliko loše završilo, s obzirom na prilike koje su imale gošče. Iako je prolazak u 16 najboljih posle ove utakmice dosta daleko, za nedelju dana u Moskvi pokušaće se napraviti podvig i uzvratiti iznenađenjem na njihovom terenu
Poraz na domaćem terenu - Rosijanka iznenadila Subotičanke (2:4)

Sa velikim nestrpljenjem igračice i stručni štab ŽFK "Spartak" isčekivale su današnju utakmicu protiv ekipe svetskog renomea, sa drugom tradicijom i značajnim rezultatima iza sebe. Rosijanka je četvorostruki šampion Rusije i peti klub po rangu UEFA.

Pred oko 400 gledalaca po oblačnom i povremeno kišovitom vremenu šampionke Rusije uspele su da naprave dovoljno dobru prednost koja im obezbeđuje relativno miran revanš za nedelju dana u hladnoj Moskvi.

ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" 2:4 (1:3)
(Nahi u 3. i Meffometou u 80. min za Spartak, Shlyapina 24. 38. (iz penala), 48. minut i Nyandeni u 27. za Rosijanku)

Poraz na domaćem terenu - Rosijanka iznenadila Subotičanke (2:4)

Povele su igračice Spartaka vrlo rano, već u trećem minutu meča (Nahi), na oduševljenje svih prisutnih na stadionu i onih koji su pratili prenos preko RTV1. Bio je to silovit početak, agresija i konkretne akcije već u prvih par minuta dale su nade da ŽFK "Spartak" može ne samo da se nosi nego i da se nadigrava u svakom smislu sa iskusnim Ruskinjama, ali posle početne inicjative usledelo je prvo uspostavljanje ravnoteže, a zatim i inicijativa gošća koje su sa tri brza gola ('24, '27 i '38) došle do velike prednosti koje im je dalo i dodatno samopouzdanje. Na poluvreme se otišlo rezultatatom 1:3.

Poraz na domaćem terenu - Rosijanka iznenadila Subotičanke (2:4)

Nastavak meča doneo je novi pogodak u mreži domaćih pošto je Šlajapina svojim trećim golom u '48 minutu podigla prednost svoje ekipe na visokih 4:1. U nastavku fudbalerke Spartaka zaigrale su hrabrije, ali i pored nekoliko izglednih šansi nisu uspele da smanje rezultat sve do '80 minuta, kada je Mefmetu iskoristila dobru asistenciju druge tamnopute igračice Nahi. Ovo je ujedno bio i konačan rezultat prvog meča šesnestine finala UFEA lige šampiona za žene

Šef struke Boris Arsić je taktičku postavku protivnica naveo kao glavni uzrok poraza na današnjem meču i smatra da i pored detaljne analize igre i taktičke postavke protivnika, formacija visokog postavljanja je iznenadila Subotičanke koje se u prvom poluvremenu nisu snašle, što je i rezultiralo sa tri brza gola i nekoliko izglednih šansi u prvom poluvremenu. Nastavak igre je doneo i konsolidaciju u igri domaćih pa je možda i izbegnut veći poraz.

Elena Fomina, šefica struke u gostujućoj ekipi izjavila je da je zadovoljna igrom svoje ekipe, da joj je žao što su primili drugi gol, ali i da pored toga ceni pobedu od dva gola koja im daje dosta veliku prednost u revanšu za nedelju dana.

Ekipa Rosijanke se pokazala kao sjajna ekipa, tehnički i taktički pripremljena za visok kvalitet fudbala, pokazala je i njihove ofanzivne kvalitete, ali i sponu veznog reda i napada koji je stvarao veći broj šansi koje srećom nisu sve bile realizovane.

Rusku ekipu bodrilo je dvadesetak vrlo glasnih navijača koji su tokom čitavog meča pružali veliku podršku svom timu.

Poraz na domaćem terenu - Rosijanka iznenadila Subotičanke (2:4)

ŽFK Spartak: Ivanov, Krstić, Slović(C), Meffometou Tcheno, Radanović, Savanović, Damjanović, Nahi, M. Nikolić, Čubrilo, Ilić (N'Rehy)

FC Rossiyanka: Todua(C), Petrova, Dmitrienko, Akimova, Pertseva (Koltakova), Edmonds, Nyandeni, Skotnikova, Mashina, Osipova (Cholovyaga), Shlyapina (Sheykina).

Izvor: Subotica.com
Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene) Fudbal: ŽFK "Spartak" - ŽFK "Rosijanka" (šesnaestina finala UEFA lige šampiona za žene)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5205

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.