Komentara: 20
Pregleda: 7087

Ponuđen posao za otplatu duga

11.07.2013. u 14:05h
Izvor: RTV
Subotičanin Robert Mernjak, koji živi sa suprugom i troje dece živi od socijalne pomoći od oko 12.000 dinara, dobio je na kuću račun za struju u iznosu od nešto više od 53.000 dinara, što je nekih 10 puta više nego uobičajnjenih koje su dobijali.
Ponuđen posao za otplatu duga

"U kući imamo jedan električni šporet, bojler, frižider i kosilicu za travu koju ponekada koristimo" - izjavio je Robert Mernjak. On se na ovaj račun požalio Ministarstvu energetike i redakciji Radio televizije Vojvodine. Proverom je utvrđeno da je brojilo ispravno, a da su pogrešili ljudi - vlasnik kuće koji je očitavao potrošnju na brojilu i radnik Elektrovojvodine koji je zbog straha od psa beležio ispred dvorišta.

Zbog ovih utvrđenih okolnosti Elektrovojvodina je porodici Mernjak otpisala 20.381 dinar duga, a preostali iznos će moći da plati na 12 mesečnih rata, a da bi to otplatio nude mu i posao u Elektrovojvodini.

"Nudimo Robertu Mernjaku da zaradi četiri-pet hiljada dinara mesečno tako što će vršiti očitavanje brojila za potrebe Elektrodistribucije" - rekao je Ilija Maravić, direktor Elektrovojvodine, ED centra Subotica.

Ako Robert bude radio 2 dana mesečno u službi očitavanja električnih brojila otplatiće dug i zadržati status energetski zaštićenog potrošača. Ukoliko to ne učini, jer i dalje poriče da je potrošio toliko struje, on i njegova porodica ostaće u mraku

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7087
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

računi za struju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.