Komentara: 0
Pregleda: 5330

Ponovo dvojezični izvodi

19.04.2011. u 14:01h
Izvor: RTV Yueco
Ponovo dvojezični izvodi

Pripadnici nacionalnih manjina ponovo mogu da se upišu u matične knjige maternjim jezikom i pismom, a obrasci će biti štampani dvojezično u mestima u kojima je u službenoj upotrebi više jezika.

Pokrajinski ombudsman i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice pozdravljaju izmene i dopune Uputstva o vođenju matičnih knjiga i obrascima matičnih knjiga koje je ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu doneo 30. marta 2011. godine, a koje stupaju na snagu 20. aprila 2011. godine. Izmene i dopune su donete u skladu sa dogovorom postignutim 2. februara 2011. godine između predstavnika Ministarstva, Pokrajinskog sekretarijata i Pokrajinskog ombudsmana, kao i na osnovu zajedničkih preporuka Zaštitnika građana Republike Srbije i Pokrajinskog ombudsmana, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5330
Povezane teme

izvod iz matične knjige

dvojezični izvodi u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.