Komentara: 1
Pregleda: 2994

Pomozimo jedni drugima

06.02.2012. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Pomozimo jedni drugima

Samoorganizovanje građana u mesnim zajednicama, kao i malo bolji komšijski odnos, u mnogome bi pomogao radnicima čistoće, koji već tri dana rade na uklanjanju snega sa ulica, pešačkih i biciklističkih staza, rečeno je nakon sastanka gradskog štaba za vandredne situacije. Tokom ova tri dana, koliko traje snežna mećava, kontakt centar 024 bio je prezauzet pozivima, od kojih su mnogi bili neopravdani, te je krizni štab apelovao na građane da bez preke potrebe ne zovu na intervenciju. Poneke mesne zajednice uspele su da se samoorganizuju i osposobili su ulice koristeći svoju mehanizaciju i naftu, što će im biti nadoknađeno od strane grada. Ovakve akcije, odnosno solidarnost građana, neophodne su radi lakšeg rešavanja problema koji nas je sve zadesio.

Antun Ćakić živi u ulici Venac bratstva jedinstva u MZ Radanovac. Prethodna tri dana, kako i sam kaže, uglavnom je provodio na ulici, čisteći sneg. Iako ima 77 godina kaže da ne pamti ovako veliku količinu snega za ovako kratko vreme. Poslednjeg velikog snega kojeg se seća, i kog je čistio, bio je davne 96. godine, ali ni tada nije padao ovim intenzitetom.

Rukovodstvo MZ Radanovac, kao i njeni meštani, nisu čekali pomoć iz grada da im stigne, nego su brže bolje, uzeli lopate u ruke, upalili postojeću mehanizaciju i krenuli u osposobljavanje ulica. Očišćene su sve asfaltirane ulice, slepe ulice, pa čak i atarski putevi.

Saobraćaj u gradu je prohodan, ali usporen, tako da se mole građani da prilagode vožnju uslovima na putu. Ne bi bilo zgoreg da Subotičani pokažu malo više solidarnosti i da pomognu komšijama koji nisu u mogućnosti da očiste sneg, kako bi bar donekle rasteretili radnike čistoće koji već tri dana rade na uklanjanju snega.

Kontakt centar za pomoć ugroženim domaćinstvima je prethodnih dana imao veliki broj poziva, ali su nažalost neki građani zloupotrebili ovu mogućnost. Telefon je namenjen samo za hitne slučajeve, koji ne podrazumevaju čišćenje krovova i ulaza ispred domaćinstava radno sposobnih ljudi. Izuzimajući te sitne detalje u gradskom štabu za vandredne situacije kažu da je stanje u gradu pod kontolom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2994
Povezane teme

čišćenje snega

sneg u Subotici

gradski štab za vandredne situacije Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.