• Pregleda: 2294

Pomoć za salaš Esperanca

Pomoć za salaš Esperanca

Kako bi se pomogao rad sa učenicima škole "Žarko Zrenjanin" na salašu Esperanca, likovna umetnica Nela Horvat organizovala je humanitarni performans "S ljubavlju". Tom prilikom, 02. jula od 20 časova u klubu "Bukovski", slike Nele Horvat, u tehnici slikanja na tekstilu "Batik" biće izložene i ponuđene na aukciji. Sav prihod biće iskorišćen za poboljšanje rada sa oko 300 učenika sa smetnjama u razvoju, koliko ih pohađa pomenutu školu.

Izložba slika Nele Horvat u tehnici "Batik" biće otvorena 02. jula od 20 časova u klubu "Bukovski" u sklopu humanitarnog performansa "S ljubavlju", gde će osim izložbe, muzičkog programa i izvođenja poezije biti i održana aukcija slika autorke, a sav prikupljeni novac će biti namenjen salašu "Esperanca" na kome Osnovna i srednja škola "Žarko Zrenjanin" realizuje niz rehabilitacionih programa za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Najavljujući humanitarnu akciju "S ljubavlju", pomoćnica gradonačelnika za kulturno prosvetnu delatnost i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički još jednom je iskazala svoje neslaganje sa programom inkluzije učenika koje okuplja ova škola u redovne škole.

Salaš "Esperanca" oko 300 učenika ove škole koristi svakodnevno od kada je on ustupljen školi od strane fondacije "Poverello". Zahvaljujući JP Subotica-trans, učenici imaju i besplatan prevoz, a u toku je irazmatranje ideje kako da se učenici obezbede nakon što završe školovanje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.