• Pregleda: 3511

Pomoć za porodicu Terečik

Pomoć za porodicu Terečik

Porodična kuća Rudolfa Terečika iz Hajdukova koja je izgorela na katolički Božić, zahvaljujući Pokrajinskom sekreterijatu za zdravstvo, gradu Subotica i mesnoj zajednici Hajdukovo, uskoro će biti renovirana. Finansijska sredstva od milion i po dinara, koje je obezbedio sekreterijat za zdravstvo, neće biti dovoljna za sanaciju svega što je izgorelo, ali će porodici Terečik biti od velike pomoći. Zbog ovakvih i sličnih nesreća, koje se mogu dogoditi svakom domaćinstvu, iz gradske uprave apeluju na sve građane da osiguraju svoju kuću i imanje, da upravo ne bi dolazili u ovakvu situaciju, gde ni pomoć od humanih ljudi, nije dovoljna za totalnu naknadu štete.

Marta i Rudolf Terečik toga dana otišli u kupovinu, kada su im komšije na telefon javile da je izbio požar u njihovoj kući. Vatrogasci su brzo stigli na mesto nesreće, gde se već okupio veliki broj ljudi koji su takođe pomagali u gašenju vatre. Nažalost ni petočasovna borba protiv vatrene stihije nije uspela da sačuva imanje Terečikovih, gde je osim kuće izgorela garaža, kao i hladnjača gde se nalazilo 6 i po vagona jabuka.

Pokrajinska vlada brzo je reagovala i preko sekreterijata za zdravstvo uputila pomoć porodici Terečik u vrednosti od milion i po dinara, što će samo donekle pomoći u obnovi kuće. Finansijksu pomoć podržao je i grad Subotica, kao i MZ Hajdukovo, koji su sa pokrajinskim sekreterijatom potpisali ugovor oko predaje novca.

Samo je u decembru prošle godine grad iz budžeta izdvojio 800 hiljada dinara za tri požara, od kojih su dva bila u Čantaviru, a jedan u centru grada. Još nekoliko intervencija bilo je tokom prošle godine, koje su se ticale podzemnih voda, gde je takođe izdvojeno određena suma novca iz bužeta, čiji su kapaciteti za ovakvu vrstu finansiranja ograničeni. Iz tog razloga iz lokalne samouprave apeluju da svako osigura svoje imanje, jer se ovakve stvari ne dešavaju samo drugima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Samir Odgovori
Koja dokumenta su potrebna da bi se kuća osigurala od posledica nesrećnog slučaja? Zahvalan sam svima koji odgovore.
Nebojša I. Odgovori
Pa ne znam tačno, ali siguran sam da ako pozoveš one dosadne iz DDOR-a ili Dunav osiguranja telefonom da će ti sve reći, a pitaće te i da li imaš još nešto osim te kuće da osiguraš, da znaš da budeš spreman na to! :)

Šala mala, ali to ti je odgovor za sad, dok se ne javi neki koji se više razume od mene
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.