• Pregleda: 15592

Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Vlada Srbije odobriće subotičkoj lokalnoj samoupravi 50 miliona dinara za izgradnju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica, saznaje Radio-televizija Vojvodine.
Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Slobodna zona će ovim dodatno unaprediti nivo usluga koje pruža stranim investitorima kod kojih je zaposleno nekoliko hiljada radnika. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalan je Vladi i premijeru koji su, kako je rekao, na ovom primeri pokazali svoju ekspeditivnost prema potrebama lokalne samouprave i samih investitora.

Simens, Norma grupa, Kontinental, Ametek posluju u režimu Slobodne zone Subotica. Većina ovih kompanija konstatntno povećava obim poslovanja u okviru zone, koji podrazumeva određene carinske procedure kroz koje prolazi oko 15.000 kamiona godišnje. To nameće kao potrebu izgradnju novog carinskog terminala.

"Sa izgradnjom novog carinskog terminala poboljšavamo uslove poslovanja, ubrzavamo procedure i postajemo još sigurniji partner u poslovanju" – ističe direktorka Slobodne zone Subotica Branislava Stojković Marčetić.

Ideja o izgradnji novog terminala potekla je iz Slobodne zone, a čelnici subotičke lokalne samouprave su je pre mesec dana prezentovali nadležnima u Vladi Srbije od kojih će dobiti konkretnu finansijsku podršku.

"To je ideja od pre mesec dana i vidite kako je ekspresno završena. Dogovor je bio s premijerom koji je brzo reagovao na naš zahtev i mi možemo reći samo da je mnogo bitno da ćemo napraviti naš carinski terminal čime ćemo osloboditi prostor za dalje širenje Slobodne zone, a samim tim i za zapošljavanje novih radnika", naglašava gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Strani investitori koji posluju u režimu Slobodne zone su i do sada imali reči hvale za brzinu procedura koje obavljaju u ovom gradu. Njihovo poboljšavanje i ubrzavanje dodatno će uticati na proširenje postojećih kapaciteta investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: RTV

povezane teme

24
Ice Odgovori
Zavrsite prvo Y krak sta nam vredi novi carinski terminal kada ce kamioni i dalje prolaziti centrom subotice...
Pametnjaković Odgovori
Sredite da se zavši Y-krak sa 4 trake i komplet zaobilaznica sa svim pratećim objektima oko Subotice od petlje na auto putu do graničnog prelaza Kelebija.
To je trenutno najvažniji gorući problem Subotice.
Ako to uspete da izdejstvujete, subotičani će vam biti zahvalni i u budućnosti će vas Bogdane spominjati kao gradonačelnika koji je zaista puno uradio za ovaj grad.
Sigurno će vas spominjati po dobru.
A spasićete ceo grad što se saobraćaja tiče.
Putin Odgovori
Pozdrav, drago mi je da je pocela da radi linija Republika --> Subotica.
Molim nadalje: Y krak i Jezero Palic. Hvala.
jole Odgovori
Niste trebali mnogo da se naprezete sa novim idejama, postoji ideja stara cetvrt veka Y krak.Sa tom realizacijom su na dobitku i grad i slobodna zona.
komsija Odgovori
jos i krak pruge do zone, i napravio bi se veliki plus, prvo zbog prevoza robe bilo bi manje kamiona, drugo mogli bi se prevoziti radnici ...
Xxy Odgovori
Hvala ti vucicu sto si nam sagradio industrijsku zonu i doveo ove eminentne investitore.
StA? Nije vucic?
Pa zar je neko drugi bio premijer pre njega i nesto je radio?
Aco Odgovori
Dobro je da pare stižu u Su to je dokaz vertikale vlasti u gradu i državi.
Neko iz mase Odgovori
Vidim da gradjani koji su se odvazili da komentarisu svi do jednog zdusno podrzavaju politiku predsenika aktuelne Vlade pa isticu znacaj Y kraka. Koliko je poznato, unovom budzetu Republike bi trebalo da se obezbede sredstva i za zavrsetak te investicije. Nadam se da ce potom na toj vesti ovde, biti sijaset komentara vezanih kako za kvalitet vode u Palicu, ali i zavrsetak pozorista u koje cete ici svake prestupne godine. Nazdravlje.
Krstimir Odgovori
Ovaj je pusten niz vodu dragi sugradjani,sve je foliranje i laz.
bona fide Odgovori
Ubeđen sam da je carinski terminal bio predviđen od momenta kad je prvi građevinski kočić udaren u Bescarinskoj zoni, tako da ne vidim potrebu da se hvali Laban, jer, mlaka voda je davno pronađena.
Svi komentari vezano za Y krak su apsolutno tačni i to je prioritet, kako za "zonu" tako i za grad.
Flavio Odgovori
Izgradnjom novog carinskog terminala značajno će se racionalizovati i ubrzati procedura carinjenja, što će dovesti do ušteda u vremenu i samim tim podići kompletno poslovanje na viši nivo. Ovo je samo jedan u nizu projekata nove gradske vlasti, tako da bi dežurni dušebrižnici trebali da imaju još malo strpljenja i sve će doći na svoje mesto...
city woman Odgovori
Ukinuti carine pa neće trebati ni terminali. Puteve i Y krak treba konačno završiti.
S Odgovori
Napokon ce neko. Uradit I nesto u ovom gradu bravo labane
karlo Odgovori
@bona fide Obozavam ove vidovnjake, koji sede kod kuce i sve znaju, a istina je da su gradonacelnik i rukovodstvo slobodne zone uspostavilo kontakt sa Vladom, koja je imala sluha za potrebe i resavanje probleme. Subotica se razvija, Subotica raste.
Pravoslavac Odgovori
@bona fide
Ti si bio ubeđen?? Ajde spavaj tamo, pusti nas tvojih glupih komentara.
Gile Odgovori
Nevidite dalje od nosa ili neznate,naime sva roba koja se "carini" je privremeni uvoz,sto znaci da u drzavu udju delovi i repromaterijal a izadje gotov proizvod,BEZ DA SE PLATILA IKAKVA CARINA ILI BILO KAKVI TROSKOVI DRZAVI,o tome da su sve te firme registorvane u bg-u necu ni da pricam,i sto se sav porez uplacuje u isti.
Deru nas ko konje a vas brine y krak...
Gledajte malo sire,ni jedan od tih kamiona neide preko grada,jer svi kamioni ulaze na kelebiju,i prvac zona...
Janko Odgovori
Ovo se klasicni komentari za suboticane nikad im nista nevalja ni kad se gradi ni kad se nesto pocinje a kamoli kad se nesto zavrsava,,,to je subotica i lijepi nasi subotican sa svih meridijana ovo sto nisu ovde oni su za nijansu kriticniji jer njima pogotov nevalja ako nesto napreduje sto su odlazi??? E to je tek strasno kad shvate zasto su odlazi a mozda neko i nije mora...
bona fide Odgovori
Znači "Gile" je u pravu i u takvoj situaciji kontrola privremenog uvoza repromaterijala i izvoza gotove robe je u nadležnosti republičkih organa a ne Lokalne samouprave.
Kad Gradonačelnik dovede neku novu firmu u Bescarinsku zonu, nek se pohvali a i moj komentar će ići u pozitivnom smeru.
Komentare dežurnih čuvara "Lika i dela Labana" neću ni da komentarišem.
carina Odgovori
Ne mogu da verujem Laban je gori gradonačelnik i od Maglaija.
Još ćemo mi žaliti za Kasom i Vučinićem.
Jovan Odgovori
@bona fide Da ih nisi ti dovela/o, ili mislis da neko treba da bude zasticen kao beli medved jer je ucestvovao u razgovorima prilikom odluke stranih kompanija da dodju i rade u Subotici? Licno prijateljstvo Vucic-Merkel je rezultat sto sve kompanije iz Nemacke prosiruju svoje kapacitete.
Veteran Odgovori
Gospode Bože,ne mogu da verujem svojim očima šta i kakve gluposti "ljudi" sve pišu,a sve sa njima samo poznatim ciljem?Sve pohvale za gospodina Labana i gradsku vlast,iako nisam naprednjak,ali sam uvek za ono što donosi gradu i privredi,a samim tim i građanima Subotice boljitak,ako ni u čemu drugom,pa naši građani će se tu zaposliti!
Arsen Lupen Odgovori
Na ovu vest spominjete pozoriste,svasta nesto moze da se procita na ovom sajtu. Pozoriste spominju oni sto pozorisnu predstavu nisu ni na TV-u odgledali a kamoli da su bili u njemu.
Arsen Lupen Odgovori
Prvenstveno je taj terminal namenjen firmama koje posluju u industrijskoj zoni a ne da bi se rasteretio saobracaj u gradu. Uhvatili ste se koja vlast je otvorila tu zonu kao pijan plota. Mislite da je dovoljno bilo samo da se otvori? Treba stalno da se nesto unapređuje i radi.
jovo Odgovori
Da te pitam.
A đe se kupaš?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.