Komentara: 1
Pregleda: 1808

Poljoprivrednici će morati da "registruju" i prskalice

24.02.2015. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Uskoro počinje kontrola prskalica i orošivača koje koriste poljoprivrednici, a u prve dve godine ova kontrola će biti besplatna, najavio je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Sedlar.
Poljoprivrednici će morati da "registruju" i prskalice

Sedlar je na marginama osmog po redu seminara savetodavaca Poljoprivredne savetodavne službe AP Vojvodine koji se održava u Subotici rekao novinarima da će poljoprivrednici, kao što jednom godišnje na tehnički pregled voze motorna vozila, morati i kontrolisati prskalice i orošivače jednom u tri godine.

Sedlar je precizirao da je već formirana 31 mobilna stanica koje će raditi inspekciju, čine ih stručnjaci iz Poljoprivrednih stručnih službi i Srednjih poljoprivrednih škola, a u organizaciji Poljoprivrednih fakulteta iz Novog Sada i Beograda.

On je istakao da poljoprivrednici u prve dve godine neće plaćati ove kontrole, jer je oprema kojom će se raditi stigla kao donacija Evropke komisije, a prema sadašnjim najavama kontrole će se plaćati od 2017. godine.

Govoreći o benefitima ove kontrole, on je naveo smanjenje šteta od gubitaka koje stvaraju nebaždarene mašine, kako u smislu gubitaka samih sredstava, tako i štete koja se tako nanosi krajnjem proizvodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1808
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.