Komentara: 35
Pregleda: 9551

Poljoprivrednici blokirali puteve

25.04.2012. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Oko dve stotine traktora blokiralo je gotovo sve glavne izlaze iz Subotice u okviru protesta poljoprivrednika koji su nezadovoljni merama agrarne politike ministarstva poljoprivrede.
Poljoprivrednici blokirali puteve

Po podacima Udruženja poljoprivrednika Subotica, Kelebijski put je blokiran sa 12 traktora, Somborski put kod Eko pumpe sa 40 traktora, izlaz iz Subotice kod Aleksandrova sa 25 traktora, stari beogradski put kod Europetrol pumpe u Novom Žedniku sa 40 traktora, Bikovačka petlja autoputa sa 15 traktora, Senćanski put koji vodi ka autoputu je sa 15 traktora blokiran kod obilaznog puta za Palić, petlja Čantavir - Novi Žednik sa 20 traktora i “divlji” izlaz na auto put na Čantavirskom putu kod mosta kod Klise sa 15 do 20 traktora.

Poljoprivrednici iz Srbije, nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, počeli su danas u 10 sati protestnu vožnju na 80 mesta u Vojvodini i na 27 u centralnoj Srbiji. Avansi za subvencije koje su od poslednjih protesta u martu počeli da isplaćuju su ponižavajući, kažu poljoprivrednici.
anketa

Prema rečima člana organizacionog odbora nezadovoljnih poljoprivrednika, blokirani su putevi na 80 lokacija u Vojvodini i 27 lokacije u Srbiji sa oko 3.500 traktora. Ivković kaže da se tačan broj traktora na putevima ne zna, jer po njegovim rečima, poljoprivrednici samoinicijativno izlaze i blokiraju puteve.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 9551
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

blokada poljoprivrednika

blokada traktorima

blokada puteva u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.