Komentara: 29
Pregleda: 28265
Video

Policijski čas od sutra u periodu od 17 časova do 5 ujutro

21.03.2020. u 19:15h > 20:12
Izvor: Subotica.com
Policijski čas od sutra u periodu od 17 časova do 5 ujutro

Najnovija mera u borbi protiv epidemije korona virusa je produženje trajanja policijskog časa, koji će od sutra, do daljeg, biti u periodu od 17 časova do 5 ujutro. To je večeras saopštio predsednik Srbije.

18.16 – Radimo na proizvodnji dezinfekcionih sredstava i maski unutar zemlje. Od srede, četvrtka u svima apotekama širom Srbije biće hirurških maski a mnogo i epidemioloških. Danas je veliki dan kad stiže kineska pomoć. Avion će se vratiti u Kinu po još jedan takav tovar - rekao predsednik Vučić.

18.43 – Porast oboljevanja se očekivao. To jeste posledica pojačanog ulaska u našu zemlju ali i toga što mere nisu dale rezultate jer su i dalje puna šetališta, igrališta i prodavnice. To je veliki rizik za prenos infekcije - rekao je direktor Infektivne klinike u Beogradu, Goran Stevanović.

18.55 – Naš cilj i zadatak je da 171 registrovanim slučajem da se nastavi borba koja će se sastojati iz izolacije uz maksimalnu primenu higijenskih mera - rekla je direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović i istakla da se ne sme dozvoliti masovno širenje virusa i da su naredne dve nedelje ključne.

U Republici Srbiji je do 18 časova registrovan ukupno 171 potvrđeni slučaj COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 48 osoba od kojih je 22 pozitivno i 26 negativno na novi korona virus.

Obustavljen je javni gradski prevoz na teritoriji Srbije. Odluka stupa na snagu od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene.

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana, izmenjena je za dan nedelju, tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica u samoposlugama ili lekova u apotekama.

Za sve osobe mlađe od 65 godina, period zabrane kretanja menja se za večeras (subota) kada će kretanje biti zabranjeno od 20 do 3 časa ujutru.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

Snimak konferencije iz Palate Srbija

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 29
Pregleda: 28265
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.