Komentara: 0
Pregleda: 3509

Policijska hronika

30.04.2009. u 10:59h
Izvor: RTV Yueco
Policijska hronika

Pripadnici Policijske uprave u Subotici odredili su zadržavanje dvadesetdevetogodišnjem Josipu V.H. iz sela Tavankut, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, koje se dogodilo 13. februara ove godine, kada je ubijen J.M. iz Tavankuta. Osumnjičeni je tog dana u poslepodnevnim časovima na poziv J.M. došao u njegovu porodičnu kuću, uz konzumiranje veće količine alkohola J.M. je ponudio Josipu 50 evra za polni odnos, te je došlo do kraće prepirke, nakon koje ga je Josip udario i udavio šalom.

Pripadnici Policijske uprave u Subotici podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetosmogodišnjeg Srboljuba J. iz Bačkog Dušanova, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nesavestan rad u privredom poslovanju i zloupotreba ovlašćenja u privredi. Srboljub J. je u svojstvu direktora preduzeća “Tržnica” iz Subotice, u toku 2006. i 2007. godine, u vreme kada je bio i vlasnik većinskog dela akcija i predsednik Upravnog odbora preduzeća “Peščara” iz Subotice, nesavesnim upravljanjem i korišćenjem imovine preduzeća ''Tržnica'', sklapanjem štetnih ugovora, načinio materijalnu štetu ovom preduzeću, u iznosu od 17.380.000,00 dinara.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela razbojništva subotička policija je zadržala dvadesetšestogodišnjeg Igora B. iz Subotice. Osumnjičeni je u toku marta i aprila meseca ove godine u više navrata maskiran i uz pretnju nožem od radnika prodavnica uzimao pazar. Igor B. je uz odgovarajuću krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Subotici.

Subotička policija je podnela krivičnu prijavu protiv Ferenca Ž. državljanina Republike Slovačke, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave. Ferenc Ž. je u svojstvu direktora DOO “Rakun trade” iz Subotice u više navrata, tokom 2008. godine od dobavljača preuzeo robu, koju je izvezao za preduzeće u Rumuniji. Kako obaveze prema dobavljaču za preuzetu robu nije izmirio, protivpravno je ostvario imovinsku korist za svoju firmu u iznosu od 2.240.000,00 dinara. Takođe, Ferenc Ž. je u vremenskom periodu od avgusta 2007. do aprila 2008. godine, falsifikovao fakture preduzeća DOO “Rakun trade”, unoseći neistinite podatke o vrsti robe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3509
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.