Komentara: 5
Pregleda: 2580

Policija uskoro u štrajku?

28.10.2010. u 18:50h
Izvor: RTV Yueco
<p>&Scaron;est policijskih sindikata okupljenih oko Nezavisnog sindikata policije formiralo &Scaron;trajkački odbor i počelo pripreme za &scaron;trajk, zakazan za 12. novembar.&nbsp;Kako je navedeno u zajedničkom saop&scaron;tenju na njihove zahteve do 25. oktobra nisu odgovorili premijer Srbije Mirko Cvetković i Ministarstvo unutra&scaron;njih poslova, te je aktivirana ranija odluka o stupanju u &scaron;trajk, uz minimum procesa rada.</p>
Policija uskoro u štrajku?

Sindikati zahtevaju hitno povećanje zarada, materijalno-tehničke uslove za rad, isplatu zaostalih dnevnica, naknade za topli obrok i regres, kupovinu stanova uz subvenciju države i reviziju odredbi predloženog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koje se odnose na zaposlene u policiji, adekvatno i sistemsko zbrinjavanje policajaca kojima je narušeno zdravlje radom u neadekvatnim uslovima i učešćem u borbenim dejstvima.

U štrajku će učestvovati Nezavisni sindikat policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Sindikat srpske policije, Sindikat policije istočne Srbije, Granski sindikat Uprave pravosuđa i policije Nezavisnost i Sindikat zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova. U štrajku ne učestvuje Policijski sindikat Srbije, koji je, uz NSP, jedini reprezentativan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2580
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.