Komentara: 3
Pregleda: 6207
Foto

Policija održala predavanje maturantima

10.05.2019. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
U toku je realizacija projekta "Matura 2019" čiji je cilj povećanje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje bezbednosti za vreme maturskih proslava. Jedno od predavanja održano je juče u Medicinskoj školi.
Policija održala predavanje maturantima

Pripadnici policije, sa partnerima, će i ove godine održati niz predavanja maturantima kako bi ukazali na štetnosti konzumiranja alkohola i droga, apelovati da tokom proslava ne remete javni red i mir, kao i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

- Policija je i prethodnih godina sprovodila projekat i možemo reći da je dao dobre rezultate, o čemu govori podatak da na našem području, u Severnobačkom okrugu, za vreme i nakon maturantskih proslava nije zabeležen nijedan incident u kojem je učestvovao maturant - rekao je Igor Velimirović, komandir Policijske ispostave "Subotica 1"

Policija održala predavanje maturantima

Po rečima Velimirovića, policija će u vreme kada se maturanti budu okupljali u završnim danima, u školama i na proslavama, pojačati prisustvo i brinuti o bezbednosti mladih sugrađana, kako na skupovima na javnim mestima, tako i u saobraćaju, ali isto tako pozvao je mlade da se i oni odgovorno ponašaju.

Među najčešćim prekršajima iz policije navode tuču odnosno fizičko nasilje, drsko ponašanje, buka na javnom mestu, ali i paljenje pirotehničkih proizvoda tokom proslave. Iako maturanti pokazuju zavidnu zrelost po ovom pitanju, u policiji ističu ništa neće prepuštati slučaju.

Pre medicinske škole pripadnici policije obišli su druge obrazovne ustanove u srednjem obrazovanju na teritoriji Severnobačkog okruga. već danas javni čas je održan u gimnaziji, a cilj je, kako kažu, da se pokrije što više škola i da što više mladih čuje poruke i savete, kako bi eventualno iste usvojili, proveli se bezbedno i sećali se ovih dana sa najlepšim momentima.

Policija održala predavanje maturantima

Srednja medicinska škola samo je jedna u nizu srednjih škola u našem gradu u kojoj su maturanti uključeni u akciju podizanja svesti o važnosti odgovornog ponašanja.

- Predavanje je korisno jer pozitivno utiče na svest učenika što se tiče konzumacije narkotika, odnosno droge i alkohola. Mislim da deca danas nemoja toliko svest o opasnostima i mogućim komplikacijama - ističe maturantkinja Medicinske škole Teodora Gostović

NJen vršnjak, takođe učenik završnog razreda, podržava i smatra korisnim obraćanje i saveti o temama o kojima mladi misle da znaju mnogo više.

- Ovakva predavanja su veoma bitna i korisna za nas maturante. Smatram da je bitno skrenuti pažnju da na tim okupljanjima bude što manje nasilja, konzumiranja alkohola ili droge, da se generalno poveća bezbednost samih učenika - kaže Milan Ličanin, maturant Medicinske škole

Policija održala predavanje maturantima

Jovana Budisavljević, još jedna je učenica koja broji poslednje dane u svom srednjoškolskom obrazovanju. Ona smatra da je važno ponavljati mladima, ne samo maturantima, jer kako kaže dobar deo omladine danas konzumira alkohol, ali i neke droge, a uz neopreznost u saobraćaju može doći do tragičnih posledica. Predavanja ovog tipa mogu da pozitivno utiču kako na same mlade tako i na bezbednost njihove neposredne okoline, dodaje Jovana.

Tokom predavanja iz policije su ukazivali na neke od osnovnih odredbi Zakona o javnom redu i miru, upozoravajući mlade da posledice nepoštovanja istih mogu da sa sobom nose kako krivičnu tako i materijalnu odgovornost.

Policija održala predavanje maturantima

U realizaciju projekta "Matura 2019" pored pripadnika Policijske uprave Subotica uključeni su predstavnici lokalne zajednice, školske uprave i Centra za socijalni rad

Izvor: Subotica.com
Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga Predavanje policije o štetnosti konzumirajna alkohola i droga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6207
Povezane teme

subotička policija

bezbednost subotica

bezbednost učenika

Policija Subotica

Maturanti Subotica

subotički maturanti

bezbednost dece

bezbednost građana

maturanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.