Komentara: 2
Pregleda: 5006

Policija kontroliše bicikle i motocikle

27.03.2011. u 21:59h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Policija kontroliše bicikle i motocikle

Na red su došli i biciklisti. Subotička policija je najavila da će do kraja meseca sprovoditi svakodnevne pojačane kontrole u saobraćaju, ali će ovog puta njihova pažnja biti usmerena na dvotočkaše, naime bicikle i motocikle. Policija će kontrolisati i traktore, a s obzirom da njih u samom gradu ima znatno manje, čuvari saobraćajnog reda su se uglavnom skoncentrisali na bicikliste i motocikliste.

U istom paketu, oni će obratiti više pažnje i na to kako se ponašaju pešaci u javnom saobraćaju, koji su poznati po tome da, ukoliko nema vozila na vidiku pretrčavaju ulicu gde god im je to zgodno, ili da, smatrajući čekanje pred semaforom gubljenjem vremena, ulicu prelaze na crveno.

Kako piše "Danas", ova akcija subotičkih saobraćajaca je više edukativna i savetodavna nego „kaznena“, te pešacima i moto-biciklistima koji su u saobraćaju oni samo ukazuju na propuste i nepoštovanje saobraćajnih pravila, uz izricanje opomene. Međutim, kako je nagovešteno, sledeće kontrole će pratiti i pisanje kaznenih prijava. Za pretpostaviti je da su prvi dani ove vanredne kontrole prošli bez većih intervencija i kod biciklista i kod pešaka, jer je poznato da se u Subotici saobraćajna pravila ipak poštuju više nego u drugim sredinama, a da prelaženje na crveno mnogi smatraju nepristojnošću i nedostatkom opšte kulture. Uz to, biciklizam je ovde sport i hobi i nužnost istovremeno, sa zaista dugom tradicijom.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5006
Povezane teme

subotička policija

kontrola saobraćaja Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.